Infobladet besöker Linda på Gummagården i Norje, som tillsammans med sin sambo Jeppe Robertsson drivit gårdsbutiken i många år. Dagarna före Sweden Rock har varit bråda dagar i butiken delvis eftersom det inte längre finns någon närbutik i byn.

De har utökat sitt sortiment med mejeriprodukter, närproducerade chark-produkter och bröd. Linda upplever att det har mottagits väl av kunderna och poängterar att de är lyhörda för vad de som bor i närheten önskar och är i behov av. Inför Rocken har man även gjort en Rockhörna med frukost, grillkol, egenproducerad tzatziki och andra grilltillbehör.

DSC_0021-cmykGummagården har i nuläget inte utökat sina försäljningsyta, de avvaktar hur den nya motorvägen påverkar försäljningen.
Det positiva är att de inte märkt av någon minskning, de kunder som har hittat dit, kommer gärna tillbaka.

På sommarhalvåret, från april/maj är lanthandeln öppen varje dag. Måndag-Fredag 9-18 och Lördag-Söndag 9-16.
Populärt är presenter, gebort artiklar, korgar med mat och must – allt inför student och midsommar. Många beställer inför festen och kommer och hämtar ett färdigt paket med jordgubbar, nypotatis, dill och midsommarblommor.

Våra jordgubbar är populära, Rumba är sorten som säljs nu. De har byggt nya tunnlar för bären i år. I fjol regnade stor del av skörden bort och det vill man undvika framöver. Här planteras nya jordgubbsplantor var tredje vecka för att ha närproducerade jordgubbar under lång säsong.

Man har 5 anställda i butiken just nu och detta har utökats allt eftersom behovet funnits. Planer framöver finns det gott om och en del kommer att genomföras om hela säsongen går bra för Gummagården.
– Vi är en Måbra affär, säger Linda. Här finns något för alla. Det ska både vara gott och vackert. Att det är närproducerat, är en viktig ingrediens. Vi har tummat lite på det under Sweden Rock, allt för kunderna i närområdet, fortsätter Linda.

Bord finns utanför att man ska kunna stanna till en stund och fika. Titta på hönsen och bara vara. Kanske äta en glass och njuta av miljön. Nytt för säsongen är smycke i bl.a. svensk design samt trätofflor i olika modeller och färger som kommer lagom till midsommar.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelValje Rökeri står för hög kvalitet och god kundservice
Nästa artikelMidsommarfest på Ringamåla IP