Många besökare på Oktobernatta utanför Hjärtat

Asarum
Det har varit Oktobernatta med Asarum Ringamåla församling där det samlades en hel del besökare utanför Hjärtat.

Peace out kids och youth sjöng och gjorde rörelser

Kvällen innehöll flera olika aktiviteter och många butiker runt omkring i byn höll kvällsöppet. Det var en levande tipsrunda som var arrangerad av kyrkans ungdomsgrupp där ungdomar var utklädda till olika personer. De fick skriva frågor som har anknytning till Asarum, Oktobernatta eller kyrkan men det blev mest prinsesstema. Det var grötmingel där man genom att gå tipsrundan fick en grötbiljett så att man kunde äta skinkmacka och gröt i julmiljö med gran på Solsta Towers. Inne i kyrkans lokal Hjärtat mitt i byn var det vernissage med Eftis där låg- och mellanstadiet pysslat med olika projekt. Det hade gjorts en superhjältestad där barnen fick reflektera över hur man kan vara superhjältar (skyddsänglar) mot varandra, ljusstakar i form av barnens händer som visar vilka fantastiska skapelser människan är och att man kan sprida ljus till varandra.

Tekla Nordin och Maya Ljung var med i den levande tipsrundan

De hade även pyntat en kruka och planterat i den för att se hur fantastisk växtkraft naturen har om man bara sköter om den, och gjort tavlor inom temat ”Att leva tillsammans”. Det bjöds även på dricka och popcorn. Utanför Hjärtat sjöng barnen och ungdomarna i Peace out kids och youth olika låtar såsom Hallelujah, Cover me in sunshine och Säg mig. Varje låt innehöll rörelser för hela kroppen eftersom de tycker att det är viktigt att inte bara använda rösten. Det spelades på keyboard och en lådtrumma som heter cajun.
Det sjöngs även Vintern som ska värma våra fötter, som egentligen är en sommarlåt. Asarum Ringamåla församling håller i skrivande stund på att spela in en julfilm och Peace out kids och youth sjöng under oktobernatta en låt som kommer att vara med i julfilmen, nämligen Joy to the world på svenska. Deras lilla konsert avslutades med en låt som de sjunger efter varje träff när de träffas, där man skickar en hälsning till alla barn att de ska ha det bra tills nästa vecka. Som avslutning av Oktobernattan var det gospelkonsert i Asarums kyrka med New Life Gospel. Oktobernattans intäkter gick till MariaDiakoni och Julafton på Solsta. Julfilmen som spelas in 14 november handlar om Jesus födelse och när Josef och Maria reser med Blekingetrafiken och letar husrum i Asarum.

Ljusstakar i form av barnens händer

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelLinda Åhlin har startat Åhlins Juristbyrå i Åhus
Nästa artikelHar du hört talas om Kyrkstugan?