Karlshamn
Niclas Sjöqvist har drivit LIVE Entertainment sedan ett år tillbaka. Där LIVE driver sin verksamhet, på Ronnebygatan 43, har sedan flera decennier stora artister och band kommit på besök. Rockbaren i källaren är sig lik, men på ovanvåningen har biljardborden slängts ut och en stilren restaurang med lounge poppat upp. Nu går sölvesborgskrögaren från Rundella, Christoffer Lundin, in i verksamheten och tillsammans med Niclas fru, Lotta Millqvist, öppnar man nu restaurang på ovanvåningen.

Christoffer, hur kommer det sig att du fick upp ögonen för Live?
– Niclas ringde mig, vi känner varandra sedan flera år tillbaka. Som musiker har han spelat på Rundella i Sölvesborg flertalet gånger. Han ville jag skulle komma och kolla på stället. Och man kan väl säga att jag blev förtjust direkt. Niclas tyckte att stället var tungt att dra själv, med tanke på sitt vanliga fasta jobb i vardagen. Jag kände att vi kan komplementera varandra.

Vad kommer ske med ditt intåg nu?
– Jag har faktiskt varit med ett tag, men hållt mig i bakgrunden. Kollat vad som fungerat och inte fungerat.

Vad är din slutsats?
– Niclas har gjort ett fantastiskt arbete tillsammans med fru och personal. Nu hoppas jag att vi ska få fart på restaurangen på ovanvåningen och faktiskt få folk att hitta upp där. Det är en fantastisk helrenoverad lokal som komplementerar verksamheten som bedrivs med liveband och artister i källaren.

Öppnar för Dagens lunch och After Work
– Den 1 oktober öppnar LIVE för lunch vardagar mellan 11:00 – 15:00. Där kommer man servera gedigen, vällagad husmanskost. På fredagar blir det After Work uppe i restaurangen med artister som kör Storytellers. Oktober månad bjuder bland annat på artister som Jack Vreeswijk och Dan Hylander. Även lokala artister kommer få sin chans att bjuda på musikhistorier och spela.

Vi ska bygga upp LIVE till en verksamhet som är mer kontinuerlig, än vad den varit tidigare. Man ska veta att vi serverar luncher vardagar. Att vår unika After Work, i att komma artister nära, har sitt säte varje fredag mellan 16.00 – 20.00. Och att Rockbaren i källaren levererar liveband i stort sett varje lördag.

Samarbetar med produktionsbolag
LIVE är mer än ett ställe att bara besöka. Under sommaren var man i Kristianstad och tog hand om serveringen till Tomas Ledin i Tivoliparken. Nästa uppdrag är att servera mat och dryck i Väggahallen, 3 Oktober. Då kommer kultbandet W.A.S.P. Arrangerar gör Enduo AB.

Catering
Företaget satsar stort på catering och produktioner. LIVE har kapacitet förutom att leverera fullständiga menyer och buffér, även ett stort lager med möbler och rekvisita. Allt som behövs för att göra det där perfekta företagskonventet eller privatfest.

INFO-Bladet önskar Niclas och Christoffer ett stort lycka till med verksamheten i Karlshamn.

Text: Petra Horning

Föregående artikelBromöllas första jobbmässa för unga
Nästa artikelRiksinsamling för Världens Barn