jobbmässaJBromölla
Den 24:e september anordnar Arbetsförmedlingen i Bromölla en jobbmässa för ungdomar i samarbete med företagare och andra aktörer som är i behov av att rekrytera.

Julia Lindbäck och Bent Hansen, tillsammans med kollegan Valdemar Rusch, har huvudansvaret för jobbmässan. Det blir en heldag med presentationer av företag, mingel och nätverkande och dagen avslutas med en konsert och roliga aktiviteter.
– Det här är en jobbmässa där ungdomar får möjlighet träffa företag, utbildningssamordnare och försvaret, berättar Julia. Målet är att inspirera dem och hjälpa dem hitta rätt bland utbildningar och arbete.

Jobbmässan håller hus på Ivöstrand, i ett stort tält hyrt av BSK. Mjällbymålvakten Mattias Asper agerar konferencier och kommer presentera alla aktörerna under dagen. Mässan börjar kl. 10:00 och vid 12:00 bjuds det på lunch i form av grillad korv. Efter lunchen bjuder reggaebandet Djungeln från Malmö på en härlig konsert.

På Ivöstrand finns det även tillfälle att prova bland annat padel och utegymmet, tillsammans med instruktörer.
– Vi hoppas att detta ska ge ungdomarna en första språngbräda ut i arbetslivet, säger Bent. Och att de ska få kontakt med företag med rekryteringsbehov eller utbildningar som kan leda till jobb. Ungdomarna kommer att få tillfälle att nätverka och mingla med alla som är med på mässan, prata med potentiella arbetsgivare och lämna in CV.

Förhoppningen är att samarbetet mellan Arbetsförmedlingen, projektet Ung Framtid, Bromölla Kommun, Ivetofta Sparbank och andra aktörer ska leda till en återkommande mässa.
– Helst två gånger om året, ler Bent. Men vi börjar med detta!

Vill man komma på mässan kan man anmäla sig till arbetsförmedlingen, antingen per telefon, mail eller att titta inom.
– Alla ungdomar mellan 16-24 år är varmt välkomna! Hälsar Bent och Julia på Arbetsförmedlingen i Bromölla.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSäsongsstart för Bioklubben
Nästa artikelLIVE ENTERTAINMENT MOT NYA MÅL