Karlshamn
Talangtävlingen Lilla Song Contest är ett återkommande arrangemang under Östersjöfestivalen i Karlshamn och är högt aktad i Sverige.

Genom åren har tävlingen tagit fram en stor mängd artister i Sverige. Senaste talangtillskottet var 2016 års Idol 2:a Rebecka Karlsson som vann Lilla Song Contest i Karlshamn 2015.

Varje år så är det tävlande barn och ungdomar mellan 9-16 år som står på stora scenen på torget på lördagen under Östersjöfestivalen. Konferencier är välkände Thomas Deutgen och de medverkande kommer från hela Sverige. Årets nyhet är en utökning av talangjakten som kallas Local Music Fest. Detta äger rum i snäckan under festivaltorsdagen. Syftet med denna talangjakten är att lyfta och ge Karlshamnsungdomar chansen att uppträda med sin musik. Detta är en del av och en vidareutveckling av den traditionella sångtävlingen där det ges ny möjlighet för fler att uppträda live på scen.

Bakom arrangemanget står förutom gänget bakom Lilla Song Contest två unga musiker från Karlshamn: Alexius Pattberg och Melker Nilsson, båda spelar själva i flera olika konstellationer.

Av de som är med och medverkar i Snäckan kommer två stycken att få möjlighet att framföra sin musik under kördagens Lilla Song Contest.

Text: Pressmeddelande Frida Borgström
Bild: Paul Karlsson

Föregående artikelHantverksdagen i Västanå har blivit återvändardag
Nästa artikelStartskott för Bromölla marknad