Joakim Andersson, Bromölla AIK, Villy Nilsson, Direkten och Mikael Ek, IFÖ Bromölla drar igång Bromölla Marknad.

Bromölla
För Bromöllas del blir det en nyhet i sommar.
Det är Villy Nilsson tillsammans med Joakim Andersson och Mikael Ek som tillsammans drar igång en marknad vid Arenan. Den 30:e juni och 1:a juli går den av stapeln.

-Vi känner att vi vill göra något för Bromölla, att det faktiskt händer saker. Vårt mål är att detta ska bli en återkommande tradition varje år och att det också kommer bli större, berättar Villy.

Samtidigt pågår IFÖ cup som drar runt 3000 personer ifrån Sverige och andra delar av Europa.
-Det känns jättekul att vi kan samköra detta, då det kommer bli mycket rörelse här nere vid Arenan. Det kommer finnas dötid mellan matcherna då folk har möjlighet att gå en runda på marknaden, säger Mikael.

På marknaden kommer det finnas knallar, matvagnar, hantverkare och lokala konstnärer ställer ut sina alster. Platsen för marknaden känns perfekt, det finns bra parkeringsmöjligheter och det stör inte centrum.

-För butikerna är det ett kanontillfälle att vara med under marknaden och det går fram till och med den 30 juni boka plats här. Vi hoppas att så många som möjligt vill och kan haka på denna händelse som vi hoppas växa. Tanken är att även ha tivoli och uppträden framöver så det blir en återkommande upplevelse, säger Villy.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelLilla Song Contest 2017
Nästa artikelTunnbyringen firar 50 år bjuder in till Kalas