Foto från 2016 .

Näsum
I snart 29 år har Torgils Svensson deltagit i hantverksdagen som varje år har arrangerats av Näsum Hembygds och fornminnesförening.

Här är han ordförande sedan några år tillbaka och arbetar för fullt för att bevara och upplysa om Näsum. Till sin hjälp har han styrelsen och då speciellt en person som också engagerat sig för Näsum. Hon heter Ulla Olsson och är vice ordförande i föreningen.

Varje år har man satsat på bra kvalité på utställare vilken ger nöjda köpare som inte vill ha en massa krimskrams.

– Nej hemgjorda karameller och fint hantverk ska det vara, säger Ulla. Vi kan inte bli en marknad med många matstånd och krimskrams utan det ska vara bra kvalité.

Hantverksdagen i Västanå skola går för 29 gången av stapeln Söndagen den 25 juni kl. 12.00- 17.00.

Underhållning står Asarums Folkdanslag, Christina Lindberg och Lasse Sigfridsson för. De sjunger och spelar ur sina repetoarer som de flesta kan känna igen. Ett flertal hantverkare i arbete och försäljning, veteranfordon, lotterier och servering.

Dagen har blivit en återvändardag så passa på att träffa gamla kamrater från förr.

För de yngre finns fika, hoppborgar och ponnyridning. Allt finns under tak så att även om ni skulle se att det regnar tveka inte att åka till Västanå ändå.

Har du missat att köpa årsböckerna från Näsums hembygd och fornminnesförening så finns de till försäljning under Hantverksdagen.

Välkommen till en givande dag för stora och små.

Text: Patrik Lundin

Föregående artikelHanös stund i europeisk storpolitik
Nästa artikelLilla Song Contest 2017