Karlshamn
Travfestivalen Karlshamnstravet går av stapeln den 15 juli och pågår till den 16:e. Under två dagar kommer det gå cirka 10 lopp med ungefär 120 hästar som tävlar varje dag. Ett måste att besöka för alla travintresserade!

2003 blev Tom Stenholm ensam ägare till travbanan han hjälpte till att starta upp med femton andra. Själv har Tom hållit på med hästar i hela sitt liv, haft stuteri i 40 år med 40 hästar på stall, för att inte tala om att han också har tävlat i 23 år. Kort sagt så kan han det där med hästar.

Peter-Ingves-cmyk-web– Karlshamnstravet är en mycket uppskattad festival. Förra året hade vi över 9000 besökare på två dagar, berättar Tom. Vår bana är en av Sveriges absolut vackraste sommartravbanor med publiken på innerplan, vilket gör att vi får en unik inramning.

Varje år under vecka 29 inleder travfesten Karlshamnstravet Östersjöfestivalen i Karlshamn. Hästarnas mobila boxar är på plats redan på måndagen och står till torsdagen. Det syns många kända namn bland startlistorna, och speakers i år är Arne Bark och K. G. Lindskog.

Anläggningen används även till andra evenemang under året, till exempel den uppskattade Smakfestivalen. Och det är inte omöjligt att det kanske blir fler evenemang i framtiden, enligt Tom.
– Utan våra fantastiska loppvärdar och sammarbetspartners, tillsammans med vår trogna publik, hästägare och kuskar hade vi aldrig kunnat genomföra Karlshamnstravet. Stort tack till alla er! avslutar Tom.

INFO-Bladet önskar Tom och Karlshamnstravet lycka till och uppmanar alla travintresserade att ta sig bort till travbanan för två heldagar som sent ska glömmas!

Text: Petra Horning
Bild: Privat

Föregående artikelParanormal Crew Sweden undersöker det övernaturliga
Nästa artikelHälsotältet blir Hälsoparken på Östersjöfestivalen