Succé för julshowen i Svängsta.

Svängsta
Julshowen i Svängsta börjar klockan 19.00. Trots det trillar det in folk hos Sven Melander och Alice Åkerblom stora tomt redan vid 17 tiden.

Gästerna möttes av en varm och välkomnande entré i form av julslingor och marschaller. Efter det hördes julmusik över hela området och tre fyra lokal hantverks marknadsstånd, bla var deltagaren från Hela Sverige bakar Jennie Everman Thuresson på plats. Eftersom hon är bördig från Karlshamn var det många som var framme och beklagade att hon åkte ut, helt fel enligt besökarna.

Det erbjöds glögg, skinka och sillmackor samt grillad korv. Drycker, svag som lite starkare fanns också att köpa. Just det senare var ett populärt tält i pausen. Några som inte på något sätt frös denna kväll var serveringspersonalen som fick jobba för heltryck, men inte en enda sur min utan bara glada tillrop.

Ett populärt inslag var att BM Designmöbler höll öppet och visade upp sitt sortiment. När klockan började närma sig halv sju började folk att ställa sig i kö till det uppvärmda tältet där showen skulle utspelas, ett stort julinspirerat tält, plats för 300 personer. Dock var det ingen trängsel eller gnabb i kön utan alla var istället väldigt spända på vad som väntade därinne. Insläppet sköttes exemplariskt och jag tror att man såg lika bra var man än fick plats.

Jennie Everman Thuresson känd från Hela Sverige Bakar servar ett par besökare.

Efter lite väntan kom äntligen konferencier Thomas Deutgen upp på scen och hälsade alla välkomna samt drog alla säkerhetsåtgärder om något skulle inträffa. Stämningen är så här långt ganska lugn i publiken. Vad kan vi förvänta oss? Ihopskrapat gammalt buskismaterial som vi sett och hört så många gånger?

Det blev precis tvärt om. Nytänkande, nyskrivet och humor i tiden. Akt nummer ett varade i ca 55 minuter och det var inte ofta folk satt utan ett leende på läpparna eller högljutt skrattade. Michael Neumann har sin typ av humor, Tommy Juth sin och som vi alla vet Sven Melander sin. De tre vapendragarna kan varandra utan och innan, och den som överraskade mig mest var Tommy Juth som i akt 2 bjöd på en fantastiskt stämningsfull O helga natt, Michael Neuman med fantastiskt humoristiska imitationer och en tågfärd genom Svängsta med Sven Melander som lokförare och hela publiken som passagerare.

Sven som även gjorde sin flytt till Blekinge från Stockholm väldigt dramatiskt i sin berättelse. Värmen i tältet höll väl inte riktigt vad som utlovats, men vad gör väl det när man blir varm av härlig humor och många skratt.

Text: Magnus Kajrup
Bild: Thomas Deutgen och Magnus Kajrup

Föregående artikelFinal i Joyvoice gav massor av energi
Nästa artikelDen nya kyrkomuren snart på plats