Stämningsfull musik från Karlshamns musiksällskap.
”Musik ger glädje, av glädje bygger man musik” står det på en skylt bakom musikerna från Karlshamns musiksällskap.
Tänkvärda ord som stämmer och som får en på bra humör. I citygallerian i Karlshamn var det mysig julstämning med gallerians stora julgran och ett femtontal musiker som var klädda i juliga huvudbonader som tomteluvor och diadem.
De spelade stämningsfull julmusik som tilltalar varierande åldrar och det var avslappnande att se barn leka inne på biblioteket samtidigt som många föräldrar kunde njuta av musikunderhållning. När de vuxna i publiken klappade gjorde många barn det också. Ibland på lite fel ställen men det är ju tanken som räknas. Många förbipasserande stannade upp för att lyssna en stund.

Många förbipasserande stannade upp för att lyssna.

I pausen pratade jag med Ingrid Röman och hon berättade att de på just denna

spelning spelade på stråkinstrument och piano. Det fanns helt enkelt inte plats för andra större instrument. Men några bjällror hörde jag också i några låtar. Om man är intresserad av att spela med musiksällskapet får man gärna höra av sig till dem för de söker fler musiker.
Karlshamns musiksällskap är en amatörsymfoniorkester som är anslutet till Sveriges orkesterförbund. Den är Karlshamns äldsta ideella kulturförening och den bildades redan 1876.  Även Alicé Sandström (Tegnér) som föddes i Karlshamn har varit medlem. Alicé Tegnér är mest känd för alla barnvisor hon skrivit men hon skrev även mycket annat såsom körmusik, musik för piano och cello, violinsonater med mera. Roligt att hennes musikaliska resa började redan i Karlshamn.
Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelÅrets nyföretagare serverar julbord
Nästa artikelFloras julmarknad, välbesökt och uppskattad!