Karlshamn
I sommar arrangeras för tionde gången ett internationellt seglarläger i Karlshamns skärgård.

Det är Rotaryklubbarna i Karlshamn i samarbete med Karlshamns Golfklubb och Karlshamns Seglarsällskap som arrangerar händelsen, som är unik för Sverige. Det är sedan 1999 ett återkommande event, som äger rum vartannat år.

Deltagarna är arton ungdomar i 16-18 årsåldern som kommer är ifrån tretton olika länder runt om i Europa, bland annat Rumänien, Finland, Estland, Spanien, Krotien, Italien och Holland. Seglarlägret går av stapeln den 29 juli och pågår till och med 9 augusti.

Magnus Larsson som är President för Karlshamns Rotaryklubb berättar att lägret kommer att innehålla mycket segling men förutom seglarskola så blir det många andra aktiviteter också.

-Ungdomarna kommer bland annat få prova på golf på Karlshamns Golfklubb och paddla kanot på Tjärö.

Seglarlägret kommer att äga rum i Svanevik, Vägga och lägret kommer att avslutas med en spännande seglingstävling till havs i Karlshamns skärgård.

-Vi är stolta över detta arrangemang som återkommer och att det är många ungdomar som vill uppleva Karlshamn. Det brukar vara en fantastisk vecka där ungdomarna lär känna varandras kulturer, säger Magnus.

Lägret finansieras av Rotary-klubbarna med hjälp av en lång rad sponsorer, där de dels bidrar med pengar, en del med annan hjälp som exempel transporter, följebåtar, segelbåtar och mycket annat. Värdfamiljerna som bidrar med logi ger förstås också ett stort stöd. Deltagarna svarar endast för sin resa till och från Karlshamn.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Bengt Norman

Föregående artikelÅrets första Hole in One på Sölvesborgs Gk
Nästa artikelNystartat team stöttar idrott och besöksnäringen