Sölvesborg
7 frågor till Björn Kellander som den 26 maj gjorde Hole In One på det 2:a hålet.

Hur var förutsättningarna på hål 2?
– Flaggan var placerad på nedre plan lite till höger, vinden blåste svagt mot. Klubbvalet stod mellan löst slagen järn 9:a eller en hårt slagen wedge. Det blev järn 9:an. Bollen landade 2 meter bortom flaggan för att med hjälp av lutningen och backspinn rulla direkt i hål. Mitt första Hole in One var ett faktum!

Har du varit nära ett Hole in One tidigare?
– Ja, riktigt nära var jag på Karlshamns 15:e hål för några år sedan. Den gången blev det en ”koppsnurr” som lika gärna kunde gått i hål.

Hur kom du i kontakt med golfsporten?
– Jag var 12 år och bjöds in av bekantas bekanta att prova golf på rangen vid Karlshamns Gk. Slog en hink bollar, ett och annat lyckat slag gav mersmak och på den vägen är det. Idag spelar jag 2-3 gånger och tränar 5-6 gånger i veckan och spelar med i Sölvesborgs Gk:s herrlag i Div. 3. Hjälper nu också till som assisterande tränare för klubbens ungdomar.

Din styrka och svaghet som golfare?
– Puttern är min favoritklubba, mycket för att jag har bra längdkänsla när det gäller långa puttar. Tre-puttar gör jag mycket sällan. Behöver dock bli bättre på chippar. Något som en stor del av träningstiden ägnas åt.

Favoritbana du gärna återvänder till?
– Rya Gk återvänder jag gärna till, den högklassiska konditionen, den omväxlande karaktären mellan seeside och parkbana ger fina utmaningar. Att man sen känner historiens vingslag, sen drygt 80 år tillbaka, är också en värdering att uppskatta.

Efter Hole in One, vad är din nästa golfdröm?
– Satsar på att så småningom spela på Swedish Golf Tour. Först gäller att kvala in och att få en så bra ranking som möjligt. En bra ranking och det blir 10-14 spelningar per säsong.
Ja, jag vet att det är bra träning som gäller om den drömmen skall lyckas.

Björn Kellander efter sitt första Hole in One.

Vilka tourspelare vill du spela med i en fyrboll?
– Henrik Stenson som är min personliga favorit. Phil Mickelson för hans sätt att briljera med konstslag, speciellt efter att precis innan gjort ett misstag. Andrew ”Beef” Johnston som är en glad personlighet.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Fakta Björn Kellander:
Namn: Björn Kellander.
Född: 3 november 1993.
Hcp: 2,4.
Bor: Karlshamn
Bästa score på Sölvesborgs Gk: 71 slag
Favoritklubba: Puttern

Föregående artikelVästra Blekinge Vykortsklubb ger ut ny bok
Nästa artikelInternationellt seglarläger i Karlshamn