Delar av evenemangsteamet.

Karlshamn
Blekinge och södra Småland är ett av 5 pilotdistrikt i Sverige som fått möjlighet att jobba med ett specifikt arbetsmarknadsprojekt inom idrotten.

Genom ett arbetslag för nyanlända och långtidsarbetslösa vill vi stärka idrotten, friluftslivet och folkhälsan. Syftet är att inom idrottsrörelsen i Blekinge och Småland och dess unika nätverk skapa nya anställningar och/eller praktikplatser för individer som befinner sig i ett tillfälligt eller långvarigt utanförskap.

Vår målsättning är att under projekttiden etablera minst 60 individer i Blekinge och södra Småland. Som en del av detta projekt har vi anställt 12 personer som evenemangsarbetare i ett regionalt eventteam.

Eventteamet kommer att vara till stöd för det ideella föreningslivet i Blekinge – inför, under och efter deras arrangemang. I teamet finns olika kompetenser från hantverk, kommunikation, översättning, grafik/visualisering m.m. Eventteamet är just nu inom ett introduktionsprogram men har redan varit ute i sitt första evenemang då de den gångna helgen hjälpte Sölvesborgs IK under Sweden Rock festival.

Utbildningen ansvarar SISU Idrottsutbildarna i samverkan med deltagande föreningar för. De områden som vi fokuserar på är: – Hela Blekinge (Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg) – Torsås, Kalmar, Nybro och Emmaboda i Småland.

Koordinator för eventteamet Emma Mourujärvi och teamansvarig Sofia Swartz.

Vi kommer i första hand att jobba med nyanlända individer samt individer som varit arbetslösa i 12 månader eller längre. Blekinge Idrottsförbund har arbetsgivaransvaret för deltagarna medan föreningarna/förbunden ansvarar för att ha en kontaktperson och handledare. Personerna kommer att vara anställda 6 månader, med möjlighet till förlängning.

Vi märker redan nu att intresset är stort bland föreningarna, vilket vi tycker är riktigt roligt. Här är några evenemang vi kommer vara ute på, Havs-OL i Järnavik och Tjärö, Karlskrona swimrun och konståkningsläger. Eventteamet kommer dessutom att vara engagerade kring Idrottens Dag i Karlskrona den 30 september, med en roadshow i samtliga Blekingekommuner tidigare samma vecka.

Skulle du som idrottsförening i Blekinge vilja ha vår hjälp så kan du kontakta vår Evenemangskoodinator Emma Mourujärvi.

Telefonnummer: 0760239644 eller också maila henne på: emma.mourujarvi@blekingeidrott.k.se

Text: Emma Mourujärvi & Sofia Swartz
Bild: Privat

Föregående artikelInternationellt seglarläger i Karlshamn
Nästa artikelGrabbars modebutik – Annas dröm