Uppstyrd lek med Tummetottkompisarna

Karlshamn

Föräldrakooperativet Tummetott har funnits i över 30 år och är en liten familjär förskola där föräldrar och anställd personal samarbetar.

Förväntansfulla barn på väg på ut ykt

Det finns nu lediga platser om någon är behov av förskoleplats och är beredd att lägga lite tid på att ens barn ska få den bästa förskoletiden med trygghet och gemenskap. Senaste familjeutflykten gick till Lingonbacken som ligger nära förskolan. Alla föräldrar som kunde ta sig ledigt kunde hänga med och umgås med barn och personal. Det åts medhavd lunch och äpplen från Tummetotts trädgård. Det blev även olika lekar och så hittades det blåbär i skogen som var väldigt goda att äta.

Som förälder får man följa med på trevliga familjeutflykter och man har städ och trädgårdsdagar där man gör fint och säkert för barn och personal. Det hela brukar avslutas med att man grillar något gott tillsammans och umgås. Man får även ha föräldrainsats i barngruppen där man en eftermiddag får möjlighet att umgås med alla härliga Tummetottbarn. Eftersom Tummetott är en ekonomisk förening kan man även sitta med i styrelsen och alla föräldrar har någon ansvarsroll exempelvis inom fastighet, marknadsföring och rekrytering av fler barn. Det låter kanske mycket men genom Tummetott får familjerna lära känna alla föräldrar, barn och personal väldigt bra och det bildar en trygg start samtidigt som man får vänner för livet.

Det är roligt att springa

Barnen hade en liten intervju med personalen. Vad tycker du är roligast med Tummetott?

Att jag får leka med mina kompisar och att leka i sandlådan och lilla huset ute. – Zion

Att leka med dinosaurierna – Benjamin

Dansa är roligast – Emil

Mina kompisar och att skapa i ateljén – Diana

Cykla – Nova

Leka med plus plus för att det är roligt. Jag byggde en drake med Nova. Jag tyckte om det – Lovisa

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelFantasirik golf med tre klubbor + putter
Nästa artikelEvenemang med Full rulle på plattan blev lyckat