Det samlades många nyfikna besökare på plattan

Svängsta 

I Svängsta tyckte besökarna att det blev mycket trevligt med liv och rörelse på plattan och de träffade många bekanta som de kunde prata med. Allt arrangerades av Svängsta kultur och hembygdsförening. 

På plattan i centrala Svängsta underhölls det med levande musik från både Norje Ukulele och Sillabandet och lokala hantverkare fanns på plats. Norje Ukulele sjöng bland annat Halleda och Gift dig aldrig med en brud med röda hossor. Med ballonger och mycket generös fiskdamm blev barnen mer än nöjda och Svängsta kultur visade klippärmar om Svängsta. Man behövde inte gå hungrig för det såldes korv med bröd och fika. Old moppers Karlshamn ställde ut sina mopeder och PRO hade ett stånd med kommande aktiviteter. På plats utanför biblioteket stod Anne Marie Davis som debuterat med sin relationsroman Den längsta vägen hem, som utspelar sig i Svängsta. Anne Marie Davis är född och uppvuxen i Svängsta och kommer tillbaka lite då och då eftersom hon har familj kvar på orten. – Jag har bott på många platser, både i Sverige och utomlands, men när jag åker till Svängsta säger jag alltid att jag åker hem. Svängsta kommer nog alltid att vara ”hemma” för mig. Naturen, lugnet och människorna där betyder väldigt mycket för mig, berättar Anne Marie Davis.

Norje Ukulele underhöll med sina ukuleler

Alla platser som beskrivs i boken finns i verkligheten men Anne Marie har gjort en del förändringar lite här och där. Men den som känner till Svängsta kommer att känna igen sig berättar hon. Anne Marie gick en författarkurs innan hon skrev sin roman. Hennes roman Den längsta vägen hem innehåller romantik, spänning, nostalgisk skildring av Svängsta och överraskande vändningar. Anne Marie tycker att evenemanget på plattan blev helt fantastiskt och så lyckat! – Jag tror aldrig att jag har sett så många människor på plattan i Svängsta förut, säger Anne Marie. – Det bästa var alla människor som kom och pratade en stund och fick sina böcker signerade. Det blev många fina möten som jag bär med mig som ett varmt och ovärderligt minne av dagen, säger Anne Marie.

Anne Marie Davis signerade sin debutroman utanför biblioteket

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelI Norra prästslätten finns Karlshamns enda föräldrakooperativ
Nästa artikel25 års erfarenhet, kunskap och expertis på innertak, undertak och akustik!