Fr.v. Åke Södergren, Sten Olofsson och Olle Ohlsson.

Sölvesborg/Ljungaviken
Traditionsenligt spelades det med reducerat antal klubbor vid ”Dagg-Patrullens” golf en morgon i september. Närmare bestämt tre klubbor + putter, en utmaning som visat sig ge ett mer fantasirikt golfspel.
Den 21 september spelades årets tävling i gynnsamt sensommarväder. 21 deltagare mötte upp med, förhoppningsvis, rätt utvalda klubbor. Toppduon från föregående år Göran Svensson och Bengt Södergren var på plats. Färre klubbor att spela med är utvecklande och ger ett fantasirikare spel. Därav har tankegångar funnits inom golfspelet, för ett antal år sedan, att minska tillåtet antal klubbor till 12. Något som dock snabbt lades på is.
Klubbvalet varierade något bland deltagarna denna morgon där en tredjedel valt drivern för utslag. Flertalet valde spoon för såväl spel från tee som på fairway. En och annan hybrid förekom också i bagarna. Bland järnklubborna var 7,6 och 8 de mest gångbara.
Sten Olofsson visade direkt att han skulle bli en vass utmanare till segern. Han knockoutöppnade med en frisk offensiv. Par på de tre första hålen följdes av två till på hål 5 och 6, för att sen kryddas med en birdie på hål 8. – Tankar om segerchans började infinna sig efter första nio hålen med 29 slag netto – säger Sten Olofsson. En vass slutspurt, med par på sista tre hålen, gav ett slutresultat på 63 slag netto och en övertygande seger.
I tävlingen stod den jämnaste striden om platserna 2-3. Två jämngoda spelare, Olle Ohlsson och Åke Södergren utkämpade där en riktigt spännande kamp. Olle Ohlsson, med en andra plats från en tidigare start i tävlingen, inledde med suveräna puttar med en för dagen ”het” Cleveland putter. Före pausvilan gjorde Olle birdie på hål 8, som följdes upp på inrundan med ytterligare birdie på hål 11 och 17. Detta efter ett spektakulärt inspel på hål 17, 180 meter, med en 17 gradig hybrid. Två ganska så jämna rondhalvor gav slutligen en nettoscore på 70 slag och en 2:a plats.
På 3.e plats, med 71 slag netto, kom Åke Söderberg med en formidabel öppning efter en chip på 30 meter direkt i hål för birdie. – Formen innan tävlingen har varit bra – säger Åke Södergren, som gjorde några riktigt vassa par på hål 6,7 och 8. Ytterligare tre par på inrundan och bronsplatsen var säkrad.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelI Juletid 2021 med Elisa
Nästa artikelI Norra prästslätten finns Karlshamns enda föräldrakooperativ