Madeleine Wickman Martinsson med farmor Gulli. Foto: Fotograf Sebastian.
Madeleine Wickman Martinsson hedrar sin farmor Gulli Wickman genom att hon tagit över en del av farmoderns ideella arbete.
1985 började Gulli med insamlingar och fortsatte med det i 27 år fram till sin bortgång. Det var efter Madeleines kusins bortgång 1981 som Gulli insåg att sjukhuset inte hade så många leksaker att roa barnen med. Då väcktes en idé till att vilja glädja cancersjuka och andra svårt sjuka barn och ungdomar på sjukhusen i Lund, Karlshamn och Karlskrona. Madeleine berättar att hennes farmor tyckte om att hjälpa och glädja patienterna och att hon ville att de skulle få en fin sjukhusvistelse när dom var där.
2014 startade Madeleine fonden ”Gulli Wickmans fond” för att hon ville hedra sin farmor som lagt ner ett fantastiskt jobb i alla år.
– Hon var en helt otrolig människa med ett hjärta av guld, berättar Madeleine Wickman Martinsson.
Det var en av Gullis givare som fick Madeleine att starta fonden eftersom de  i många år hade sponsrat Gulli med pengar till inköp åt sjuka barn och det var något som de ville fortsätta med. Eftersom Madeleine tycker om att hjälpa andra och hjälper människor dagligen i sitt arbete var det en självklarhet för henne att fortsätta sin farmors ideella arbete.

– Att kunna ge de drabbade en fin sjukhusvistelse när de är där och kanske att de till och med glömmer bort det onda för en stund gör mig så varm i hjärtat, berättar Madeleine.
Hon berättar att hennes arbete är väldigt uppskattat av både personal, de sjuka och deras föräldrar. Alla fondens pengar går till inköp av olika saker som sjukhusen själva önskar. Saker som förgyller tillvaron för de sjuka. Det har bland annat blivit inköp av en tv, pyssel och målarböcker, leksaker, tv-spel med mera. Madeleine tycker att det är underbart att kunna ge barnen och ungdomarna lite ljusglimtar i deras tuffa vardag. Men hon betonar också att hon inte hade kunnat fortsätta arbetet utan alla fina människor som skänker pengar till fonden. Madeleine Wickman Martinsson tycker att livet är värdefullt och att man ska vara tacksam för det man har och njuta varje minut.
Annette på Lekterapin i Karlskrona har haft samarbete med Gulli Wickman och Gulli Wickmans fond sedan många år. De har alltid fått saker som deras patienter haft glädje utav, och Madeleine har alltid varit positiv till deras önskemål. De är väldigt nöjda med samarbetet och hoppas det kommer att fortsätta i många år till.
– Jag vill också sända ett tack till fondens alla gåvogivare för utan dem ingenting, säger Annelie.

Text: Veronica Palmgren
Foto: Madeleine Wickman Martinsson och Fotograf Sebastian
Föregående artikelDraknäste på Furulundsskolan
Nästa artikelEkorrhjulet – Åsa Axelsson hade styrkan att lämna det