Foto: Magnus Kajrup

Karlshamn
Den 10:e mars var det åter dags för studerande och arbetslösa att ta del av i det utbud av studie och arbetsmöjligheter som Framtidsmässan i Karlshamn erbjuder.
För åttonde året i rad anordnade Karlshamns kommun, Olofströms kommun och Ronneby kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen en Framtidsmässa på Östra Piren i Karlshamn.
Mässan fokuserade på att visa och berätta för besökarna om de möjligheter som finns när det gäller utbildning och arbete. Studerande och arbetslösa ungdomar och vuxna fick information och träffade representanter från högskolor, universitet, yrkeshögskolor, studieförbund och andra utbildningsanordnare samt arbetsgivare från både Sverige och andra länder.

Foto: Magnus Kajrup

Till årets mässa arrangerades det även två stycken inspirationsföreläsningar. Den ena föreläsningen gavs av Ångestpoddens skapare, Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg. Ida och Sofie berättade om hur Ångestpodden gick från idé på en tågresa till att vara deras största inkomstkälla idag och om hur en liten idé kan bli så mycket mer än vad man kunde tänka sig från början.
Den andra inspirations-föreläsningen hölls av entreprenören Victor Jivhed.
På Framtidsmässan berättade Victor om sin väg till entreprenörskapet via sin första musikfestival 2009, hur digitaliseringens framfart blev möjligheternas fönster för entreprenörskap under sin uppväxt och varför ordet ”kompis” har blivit en fundamental filosofi i sitt skapande.
För eleverna vid gymnasie-skolorna i Karlshamn, Olofström och Ronneby ingick ett besök på Framtidsmässan i studierna. Besöket var obligatoriskt och eleverna bussas till mässan för att under några timmar skaffa sig information om framtida studier eller yrkesval.

Text: Pressmeddelande Karlshamns kommun
Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelBorre beger sig åter ut på bygden till…
Nästa artikelLeksaker för alla