…Sölvesborgs GK, Mikael Törnberg.

Bromölla/Sölvesborg
Andra etappen med utplacering av Borres teckningar på bygden har börjat. Denna satsning inleddes 2016 av Kulturföreningen Borres Vänner i samverkan med Folkuniversitetet i Lund.

Vid första tillfället placerades ett tjugotal collage ut. Responsen hos tillfrågade utställare var uppskattande. Några hade också egna erfarenheter från sina möten med Borre. – Antalet personer som passerat platserna med collagen under året är imponerande ca 90000, berättar ordföranden Kenneth Bergdahl.
– Naturligtvis är det däribland återkommande personer och med det kan vi också nå en av våra målsättningar, som är att de flesta på bygden skall komma i kontakt med collagen av Borre minst två ggr per år.
2017 års collage är, liksom fjolårets, uppdelat i motiv från aktuella branscher, som ex. restaurang, gym, polis, läkare, frisör, bilar m.m. – Extra trevlig är att ett par företag själva hört av sig och önskat få collage uppsatta, säger Ingvar Jagestad, styrelseledamot i föreningen. Förutom platserna på bilderna finns också collage att beskåda hos Svensk Fastighetsförmedling samt Levanten Restaurang & Bar och fler är på gång, vi återkommer…

Text: INFO-Bladet
Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelBetydelsefulla kvinnor ur Karlshamns historia
Nästa artikelFramtidsmässan på Östra piren