Johan visar upp lite av sina produkter som säljs ur butiken. Foto: Patrik Lundin

Sölvesborg
Johan Holmberg ställningsbyggaren och marknadsknallen som sadlade om och lever i barnens värld.

Hur många har inte drömt om att få äga en leksaksaffär? Många timmar har man gått och drömt om julklappar som fanns i överflöd i dessa underbara affärer.
En som nu kan säga att en dröm gått i uppfyllelse är Johan som äger och driver sin egen leksaksbutik i Sölvesborg.

Butiken är välkänd sen många år och heter Gemla-Boden. Efter en konkurs så tog Johan över i augusti 2013. De köpte lagret av fastighetsägaren som ville att butiken skulle finnas kvar och därför köpte på sig lagret efter konkursen.

Johan har nu satsat på massor av nytt i samma lokaler. Ett helt rum är fyllt med barnkläder och engångsartiklar till kanonpriser. Det finns hobbyartiklar, sytillbehör, vaxdukar, modellbygge och allt detta på cirka 200m².

-De ingår även i ett samarbete som heter LekExtra men butikens namn behåller vi säger Johan.

Berätta lite om er verksamhet?
-Verksamheten bygger på att sälja leksaker för alla. Det finns massor av billigare leksaker, förklarar Johan.

-Det är för att alla barn ska kunna gå på ett kalas utan att betala flera hundra kronor för en bra present. Vi har sagt att för under hundralappen ska man kunna handla en bra leksak.
Vi har både märkesleksaker och leksaker utan märken. Men genom vår tillhörighet i LekExtra så är vi förvissade om att de produkter vi säljer är godkända och beprövade enligt alla regler. Vi vill ju förvissa oss om att inga farliga leksaker finns i butiken.

Hos Gemla-Boden LekExtra hittar man alla sorters sällskapsspel och pussel, lego i olika storlekar. Det finns Lego som är så små att endast de med riktigt bra motorik kan bygga den.
Vill du uppleva en riktig leksaksaffär, så besök då Johan i Gemla-Boden.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelFramtidsmässan på Östra piren
Nästa artikelÅke Perssons Vulk- Familjeföretag i tredje generationen