Paul Karlsson har fotoutställning på Gottepralinen.

Karlshamn
Fotografen Paul Karlsson ställer ut delar av sina fotoalster i en av stadens godisbutiker.

Paul har fotograferat så länge han kan minnas. Förr i tiden bara analogt. Det var först under sin utbildning på Jämshögs Folkhögskola som han började att rikta in sig på fotograferandet på allvar. Där lärde han sig bildredigering i Photoshop och sedan bytte upp sig till en bättre kamera. Just nu har Paul en aktuell fotoutställning och vi på INFO-Bladet passade på att ställa några frågor.

Hur kom du in på att ställa ut på Gottepralinen? Varför just där?

– Det var av en ren slump. Torgny Grundström, ägare till Reptil och Gottepralinen, såg att jag gick omkring på Sweden Rock Festival 2017 med en kamera runt halsen. Jag mötte även honom nere på festivalområdet och kände igen honom eftersom jag ofta handlar på Reptil i Asarum.

När jag sedan kom ner på Reptil efter festivalen så hade han kollat upp några tidigare bilder jag lagt ut på nätet. Jag fick därefter frågan om jag ville ha en fotoutställning i hans butik Gottepralinen som jag tackade ja till. Jag tyckte att det lät spännande eftersom jag inte har haft någon riktigt så stor utställning tidigare. Samt så är det första gången jag har mina foton till försäljning.

Hur var reaktionen från ägarna av butiken och att köra på detta koncept?

– De har hela tiden varit uppmuntrande och positiva. Både ägaren Torgny Grundström och hans fru Ady Tall. Jag fick mycket värmande beröm för bilderna dagen då jag var i butiken och hängde ut dem.

Vad är det för motiv på dina fotografier?

– Bilderna på Gottepralinen har temat “Kända artister som jag sett konserter med”. Så det är en blandning av artister inom olika genres som har haft spelningar i närheten. Bilder ifrån Östersjöfestivalen, Sweden Rock Festival, Diggiloo, Tosiga Bonnadagen osv. Jag håller på mycket även med andra teman. Men kända artister körde jag på denna gång för att min teori är att det kanske är något som säljer bra.

Har du fått kommentarer om dina fotografier från allmänheten?

– Efter vad jag har hört av Gottepralinen själva så har reaktionerna varit positiva. Kunderna har varit fokuserade på att handla lösgodis. Sen när de höjt upp blicken ovanför godishyllorna så har de blivit överraskade av mina bilder på alla kända celebriteter.

Hur länge finns utställningen att beskåda?

-Ingen tid är direkt sagd när bilderna ska plockas ner. Så bilderna hänger där på obestämd tid tills de vill att jag ska plocka ner dem, efter det får vi se när nya utställningstillfällen dyker upp, avslutar Paul.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Paul Karlsson

Föregående artikelTvå länkar i Kulturkalaset – Borre Muséet och Pub Tjyven
Nästa artikelDen gamla dansbanan i Valje