Mormors Bakeri i Asarum

Bröllop, begravning, firmafest, konfirmation eller födelsedag? Mormors Bakeri gör upplevelsen oförglömlig. Allt Corona-säkert!

Vegetariskt i Blekinge
Mormors Bakeri har blivit lite av ett kult-ställe i Blekinge, ett sådant ställe som folk gärna kör både 50 och 100 km för att besöka. Ett café och restaurang med en unik atmosfär, en fin blandning av både gammalt och nytt, men framför allt en mötesplats. En plats där man kan slappna av, utan alldeles för stela och formella former, men där kvaliteten är i topp och priserna låga.
Mormors Bakeri har funnits i 4 år och har tagit Blekinge med storm. Det har varit stor tillströmning av folk till stället, vilket har gjort att grannarna har klagat över att man inte kan komma förbi med en traktor, då det varit bilar på båda sidor av vägen. Problemet är nu löst, då det finns nya

parkeringsplatser till kunderna att använda. Mormors Bakeri är vegetariskt och veganskt, vilket är modernt. I den svarta lilla boken som finns på mormors bakeri, kan alla besökare ge feedback. Läser man den boken så inser man snabbt att maten är fantastisk, även om den är vegetaris och oftast även glutenfri och vegansk. Kakorna är ett kapitel för sig själv, Paulina som leder stället bakar alla kakor och tårtor själv, och hon är nästan fanatisk med kvaliteten. Hon stjäl ofta recept på nätet på tårtor från de fina konditorierna i Rom och

Goda dippor

Paris, och signaturtårtan, som är en mandeltårta, är kopierad från den berömda sportskage från Conditori La Glace i Köpenhamn. Paulina vill att Mormors Bakeri ska servera världens bästa tårtor och just dessa tårtor, som ofta också är veganska, får folk att köra långt för att besöka restaurangen. Paulina har fått ett stort intresse för att arrangera fester och framför allt att ordna med bröllop.
Mormors Bakeri har en stor trädgård på 2000 m2 med 25 bord och plats till 150 personer. Inomhus är det plats till 50 personer. Bröllopskakor har blivit Paulinas hobby, och i ett samarbete med den tyska designern och grafikern Lia Hörner, som också skapar konst till Mormors Bakeris lilla konstgalleri i uthuset, är den nya ambitionen att leverera unikt vacker dekor till bröllop, födelsedagar, konfirmationer, och andra fester.

Vacker bröllopstårta

Företag är också välkomna till Mormors Bakeri och hålla fest, säger Paulina, och antyder att det finns möjlighet för rabatter till företag som önskar att komma, eller bara att få 10 rätters catering buffé – något som också är i kraftig tillväxt hos Mormors Bakeri. “Det är härligt att så många som vill äta vegetariskt, såväl på fest som privat och ute hos företagen” säger Paulina och fortsätter. “När man äter vegetariskt tar man hand om planeten, och det är det stort behov av i denna tid, då corona-pandemin håller på att driva hela planeten ur balans.”

En Corona säker restaurang!
I samarbete med de lokala myndigheter har vi utvecklat ett säkert kafé som är Corona

anpassat och som gör vistelsen säker. Vi har lyckats erbjuda en plats med tillräckligt avstånd till andra bord och ett flöde med folk genom huset som gör att detta avstånd kan hållas. Myndigheterna har godkänt Mormors Bakeri anpassningar och bedömt det som säkert att besöka. Under bröllop och liknande tillfällen organiserar vi också saker så att avståndet kan hållas. Välkommen till ett säkert och underbart Mormors Bakeri! Naturligtvis erbjuder vi också mat (även för ett fåtal människor), take-away och t.o.m. frysta rätter, om du föredrar att äta hemma eller på en annan plats.
Har du lust till att hålla din fest hos Paulina och Mormors Bakeri, så tveka inte med att skriva till mormorsbakeri@gmail.com och få ett erbjudande. Du kan även se några typiska priser längre ner.
Intervju med Ludvig och Maja, som höll bröllop hos Mormors Bakeri 23 oktober 2020.
Varför valde ni Mormors Bakeri som platsen att hålla er bröllopsmiddag och kväll?

Maja och Ludvig

Sedan vi har ett sommarhus i Blekinges Skärgård har vi en förbindelse med området där Mormors ligger. Så naturligtvis har vi varit vid Mormors flera gånger innan! När vi valde Mormors som vår bröllopslokal var det på grund av tidigare härliga besök, den fantastiska maten och den väldigt unika atmosfären som erbjuds. Vi hade också en tanke om att personalen på Mormors skulle vara lätta att arbeta med, och vi hade rätt!
Hur var upplevelsen?
Superb! Från planering av mat tills allt var färdigt – vi hade en superb upplevelse. Personalen från Mormors med Lia som kapten var väldigt lätta att samarbeta med och duktiga att kommunicera olika idéer och förslag, såväl som att besvara våra frågor.
Hur var dekorationen?
Väldigt fin! Allt ligger i detaljerna när det kommer till bröllop. Och Mormors och Lia har verkligen haft ögon för det. Dekorerat maten, vaser och blommor på borden, ljussättning för att skapa den riktiga stämningen såväl som dekoren för platsen, ett vackert staket av bambu och mycket mer. Helt underbart!
Maten?
Mängden och kvaliteten är bara något annat! Vi hade så mycket att välja mellan och allt (och vi menar allt) smakade utsökt! Rätterna / sidorätterna / desserterna / dip / brödet är enkelt (på ett bra sätt) och väldigt välkryddat. Vi, såväl som våra gäster, älskade allting med maten!
Drickat?
Gott vin, god öl, och en bra urval av alkoholfri dricka (tummen upp!) Innan bröllopet fick vi lov av Sören och Lia att smaka olika typer av vin och öl som de hade i huset. Urvalet av vin de hade var väldigt gott, så det var inte så mycket att diskutera, vi tog bara ett par av dem. De hade redan gjort det hårda arbetet så att säga.
Allt som allt, hur nöjda är ni och skulle ni rekommendera andra att hålla deras bröllop eller event hos Mormors Bakeri?
Ja, vi skulle rekommendera det till alla som vill ha ett fint, avslappnat, rustikt, varmt och hjärtligt bröllop med massor av god mat och tårtor! Ingen tvekan alls!

Prisexempel
Eftermiddags Arrangemang – 100 personer
•Buffé – 10 rätter vegetarisk mat – 60 kr per person
•Kaffe / te och kaka – 50kr/person
•Fri bar med vatten, folköl, cider 40kr/person
•I alt 250/person
Middags kväll och dans/midnatts arrangemang – 17.00-01.00 – bröllop – 100 personer
•Buffé – 10 rätters vegetarisk mat + 10 små rätter till att äta stående med fingrarna – 200 kr/person
•Kaffe/te och kaka – 50/person
•18-21 Fri bar med vatten, folköl, cider, vin, och starköl (3 glas per person) 200 kr/person
•21-01 Fri bar som ovanstående, med härtill med cocktails, och 20 slags sprit (3 glas pr person). 300 kr/person.
•Bröllopstårta – 30kr/person
•I alt kr. 780kr/person
•Härtill eventuellt. Liten bröllopsdekor 5.000 kr med bords-dekoration eller stor bröllopsdekoration inklusive vacker bords dukning och bordsdekoration 15.000 kr.
Catering i hela Blekinge – 10 personer – lunch
•10 rätters vegetarisk lunchbuffé – 60 kr/person – i allt 600 kr
•10 rätters vegetarisk middagsbuffé – 80kr /personer – i allt 800 kr
•Körsel 200 kr för 30 km, därefter 5kr/km
Vin Catering
•röd / vit / rosé / mousserande – 80kr / flaska (minst 6 flaskor)

Föregående artikelBlekingehjälpen är en hjälpande hand för utsatta familjer
Nästa artikelKallbadhuset i Karlshamn har blivit ett populärt utflyktsmål