Karlshamn
För att få sina behov av jakt- och arbetskläder tillgodosedda kan man vända sig till Fähallen. Den välsorterade butiken finns i Mörrum och även på nätet, så att man bekvämt kan få sina varor hemskickade.

Tony Velander och Oscar Wickström driver Fähallen tillsammans, och båda har ett stort intresse av jakt på sin fritid. De vet hur viktigt det är med rätt kläder efter väder, och kan ge sina kunder kunniga råd och tips om allt från arbetskläder och skyddsskor till jaktkläder och andra jakttillbehör till bland annat hundpejl.

– Förutom ett stort sortiment på jaktkläder har vi också ett stort utbud av arbetskläder, berättar Oscar. Vinterkläderna har precis kommit in, och alla våra produkter är noggrant utvalda så att de alla uppfyller EUs säkerhetsföreskrifter för arbetskläder.

Bild1_cmykMånga företag vänder sig till Fähallen just för deras stora utbud och kunniga personal, som lätt plockar fram vad kunden behöver om det så är nya arbetsskor med stålhätta eller reflexjackor för extra synlighet. Fähallen har arbetskläderna för alla branscher och kan även trycka företagets logga på kläderna.

När vädret blir kallare och man ska spendera mycket tid ute är det viktigt att tänka på flerlagersprincipen. Börja alltid med ett underställ i fukttransporterande material, gärna i bambu eller ull. Undvik bomull eftersom det absorberar fukt så att man istället blir kall. Andra lagret ska vara ett isolerande lager, gärna ull som håller värmen trots eventuell fukt och är lika fukttransporterande som bambu.

Det tredje och yttersta lagret bör vara av ett vind- eller vattentätt material, till exempel Gore-Tex eller annat membranmaterial för att stå emot vädrets makter.

– Att ha sockar i bambu istället för bomull är en stor fördel, berättar Tony. Det torkar snabbare, absorberar inte så mycket fukt och är bättre för miljön än att producera bomull. Fler produkter av andra naturmaterial är på väg in på marknaden, så som granfiber, bokfiber och fiber av kokosnötsskal. I flera fall är de till och med bättre än bambu.

Fähallen har fler än 1000 olika artiklar i sitt sortiment, och med sin stora expertis inom både jakt- och arbetskläder kan personalen hjälpa privatpersoner och företagskunder hitta rätt produkter. Butiken och webbshoppen är fullproppad med vinterkläder och vinterkängor, passa på att handla redan nu för att vara redo när vädret kräver.

INFO-Bladet uppmanar alla att tänka extra mycket på sin synlighet i höst- och vintermörkret, så investera i en ordentlig reflexjacka eller väst hos Fähallen.

 Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikel20-årsjubileum för Södra Sveriges största belysningsvaruhus!
Nästa artikelRegelbunden tandkontroll viktigt för allmänna hälsan!