Asarum
För 20 år sedan slog Johnny och Annika Bengtsson upp portarna till Ljus & Miljö i Asarum. Då i en lokal på 80 Kvm bara ett stenkast ifrån den idag 3000kvm (!) stora butiken. Hela oktober har de 20 års kalas med mängder av jubileumspriser!

För 4 år sedan beslöt sig Johnny för att anta nya utmaningar och sålde således sin del av Ljus & miljö till Annikas sambo Johan Andersson och hennes dotter Linda Appel. Vårt gemensamma mål de senaste åren har varit och är fortfarande att fokusera helhjärtat på allt som har med belysning att göra, här händer mycket hela tiden och det gäller att hänga med i svängarna, berättar Linda.

Oavsett om man ska ha en ytterlampa till sitt nybyggda hus, spotlights till taket i hemmabiblioteket, badrumsbelysning eller lampor till trädäcket så har Ljus & Miljö allt man behöver.

Bild2_cmyk– Vi har störst omsättning på LED-lampor, berättar Linda. Eftersom gamla ”vanliga” glödlampor inte tillverkas längre är det många kunder som kommer in och vill ha hjälp med att köpa LED-lampor till sina lampor, något vi självklart står till tjänst med. Att veta vilken ljusstyrka man vill ha, och hur man omräknar Watt till LED-lampornas lumen är inte det lättaste, men Ljus & Miljös kunniga personal kommer gärna med tips.

De erbjuder också full bytesrätt på sina LED-lampor och 2 års garanti.
– Ett tips är att ta med sig den trasiga glödlampan in till oss, säger Annika. Eller skriva ner en lista på vilken Watt man haft så kan vi hjälpa till att hitta en LED-lampa med motsvarande ljusstyrka.

Jubileumsfirande och varma julljus
Som vanligt håller Ljus & Miljö nattöppet den 29:e oktober, samt den 25:e-26:e november. Det blir tända marschaller genom byn fram till butiken, något som uppskattas mycket av alla som kör förbi, det kommer bjudas på lite godis och givetvis galet bra priser.

Förutom jubileumsfirande så är det även dags att investera i ny julbelysning, smart är att passa på i god tid innan första advent, om man inte vill trängas i butiken.
– Ett tips är att sätta upp sina utomhusljusslingor redan nu, i träd och kring trappräcken, även om man inte tänder dem, säger Annika. Det är betydligt bekvämare än att sätta upp det i snö och minusgrader, och man ser i god tid om någon slinga är trasig och behöver bytas.

I Ljus & Miljös sortiment hittar man inte bara belysning, här finns även en stor avdelning med Presentartiklar och konstgranar i en rad olika storlekar och färger, med eller utan belysning.

Ett bra alternativ för den som inte vill eller kan ha en riktig gran.

INFO-Bladet gratulerar till jubileumsfirandet och önskar Ljus & Miljö 20 framgångsrika år till!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSyns du i trafiken? På med reflexen!
Nästa artikelFähallen – butiken för jakt- och arbetskläder