Flyktpotatis, Emil Jensen. Foto: Klara G

Karlshamn
Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu. Den 28 oktober 2016 släpper han nytt album och ger sig ut på en omfattande turné genom hela Sverige med sin nya föreställning ”Flyktpotatis”.  Torsdagen den 30 mars 2017 kommer Emil Jensen till Karlshamn och Stadsteatern.

Turnén, som är ett samarbete mellan United Stage och Riksteatern har redan hela 48 stycken datum bokade, en minst sagt imponerande turnélista och ett förhandsintresse som saknar motstycke.
– Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna.

Verklighetsflykt, skatteflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykt, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, säger Emil Jensen själv om arbetet med föreställningen.

När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, krönikor, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela landet med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik. Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd.

Han tar sig an svåra ämnen som de flesta duckar för, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.
Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser även en nominering till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete och just nu är han Artist in residence på Vara konserthus.

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk.

Missa inte att köpa biljetter till föreställningen redan nu!

Föregående artikelSkånska Rundtouren ”mönstrar” 9 Sölvesborgsgolfare
Nästa artikelSKROT skapade musik med Gualövs skolans elever