Bromölla
SKROT är orkestern som bygger musikinstrument av återvunnet material och skrot, och spelar på dem. Elever i 2:a och 3:e klass fick prova på att göra instrument och spela musik tillsammans med de uppfinningsrika instrumentbyggarna.

SKROT är ett skapandeskolaprojekt i Musik i Syds regi, som uppmuntrar eleverna att bygga instrument av sådant som kan uppfattas som skrot. Eleverna på Gualövs skola fick tillfälle att träffa några ur SKROTorkestern, som inledde sin workshop med att spela musik. Anna Cederquist, Hans Nilsson och Martin Harborg spelade svängiga låtar på alla möjliga olika instrument; en gitarr gjord av en vattenkanna och en gitarrhals, en klarinett gjord av en tratt och ett plaströr, en flöjt av ett saxofonmunstycke och plaströr i olika storlekar, ja allt möjligt hade de gjort instrument av.

Bild2_cmyk– Ska man bygga instrument av skrot måste man alltid fråga om någon använder skroten, säger Martin medan Anna och Hans ställer ut backar med saker bland barnen.

Tillsammans med eleverna pratar de om vilka olika sorters instrument som finns, och sen får eleverna bygga sina egna regnrör. Det är lätt ordnat med ett elrör, ris och tre bitar tejp. Det var viktigt att tejpa noga och bänkgrannen hjälpte till att hålla så att röret tejpades ihop riktigt tätt.

Sen var det bara att sätta igång att spela!

Vill man veta mer om SKROT kan man besöka deras hemsida www.skrotmusik.se eller följa dem på Instagram!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelEmil Jensen till Karlshamn våren 2017
Nästa artikelGod mat och trevligt umgänge lovas på Cykelfesten