Sölvesborg
I augusti spelas den 96:e etappen av Skånska Rundtouren på Sölvesborgs Gk. Det blir 4:e besöket på Sölvesborgs Gk, en önskad och uppskattad spelplats av deltagarna.

Skånska Rundtouren är nu inne på sin 17:e säsong. I år tampas ett 30-tal deltagare, varav 9 från Sölvesborgs Gk, i denna färgstarka batalj. Kay Persson, Sölvesborgs Gk, debuterade i fjol och imponerade då med en etappseger och en 2:a plats totalt. Ytterligare en Sölvesborgsgolfare, Sven-Bertil Andersson, tog sig in på Top-10-listan. Årets Sölvesborgstrupp innehåller två debutanter, Hugo Bergström och Tommy Berger, bägge med spelerfarenhet från flitigt deltagande i Dagg-Patrullens morgongolf.

Tävlingen spelas som slaggolf över sex etapper där de fyra bästa räknas för slutresultat. Segraren belönas med ståtligt vandringspris i glas och de fem bäst placerade belönas med penningar. Etapp-priser utgår till platserna 1-3, som extra utmaning belönas närmast flagg på ett korthål. En silverfemma från varje deltagare belönas den med som gör birdie. Ett annorlunda inslag som varierat; från inga gjorda birdies alls, till rekordet som är 14 prisade birdies på en rond!

Årets tävling inleds den 22 april på en bana med en för sölvesborgarna välkänd natur, massor med tallar; Sjöbo Gk. Den 20 maj väntar en premiärbana för touren, Vellinge Gk, som då blir den 36:e spelplatsen som besöks. Skyrups Gk, där många har sin hemmabana, gästas den 17 juni. ”Höstsäsongen” inleds med flygande start den 5 augusti på Ljungbyheds Gk. Hemmaplan blir det för sölvesborgsgolfarna den 19 augusti.

Finalen spelas på, Tomelilla Gk, med lite extra pompa och ståt. Kanske det där finns anledning till Skånska Rundtourens slogan: pegga högt, titta upp och ta gärna i lite också!

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelFöreningen Borres Vänner utser hedersmedlem
Nästa artikelEmil Jensen till Karlshamn våren 2017