Karlshamn
Den anrika Ljungsleds Plantskola har drivits på samma plats sedan 1919, när Frida Sjöholms farfars far Gustav startade företaget. Sedan början av mars driver Frida det i egen regi.

Med en bakgrund inom marknadsföring och kommunikation, både som anställd och de senaste sex åren som egen företagare, kliver Frida Sjöholm nu in och tar över Ljungleds Plantskola.
– Min pappa och farbror har drivit Ljungsleds Plantskola i 39 år, och finns självklart fortfarande med i bilden, berättar Frida. Vi har väldigt duktiga trädgårdsmästare här, den kunskapen vi har är det inte många som har, den är vår spjutspets.

Bild2_cmykDen trogna kundskaran är stor och kunderna kan lätt få svar på frågor eller funderingar av Ljungsleds kunniga personal. Frida strävar efter att göra Ljungsleds Plantskola till ett utflyktsmål för hela familjen och har tagit in en hel del nya produkter i butiken, likväl som utvecklat idéer vidare.
– Vi har inrett ett lekrum åt barnen, för att de inte ska bli uttråkade av att behöva följa med sina föräldrar runt i butiken, säger Frida leende. Där ute har vi inrett ett Caféväxthus där man kan slå sig ner och njuta en stund, kanske ta en kopp kaffe och bläddra i trädgårdsböcker.

Tanken är att skapa en inspirerande miljö för kunderna, med både växter av alla dess slag och även inredningsdetaljer. Varje helg kan man dessutom köpa Ljungsledsmackan i butiken, som är framtagen tillsammans med Ninas Konditori.
– Vårt mål är att kunderna ska känna sig som hemma här, säger Frida.

Den 17 maj bjuder Ljungsleds Plantskola in till en frestande vårmarknad, med bland annat försäljning av italienska delikatesser, äppelmust, tovade figurer och mycket annat. Givetvis kan man även ta del av Ljungsleds Plantskolas vanliga sortiment av blommor, buskar, fruktträd, häckar och inomhusväxter.

Varmt välkomna in till Ljungsleds Plantskola!

Text: Petra Horning
Bild: Monica Berg

Föregående artikelTillbyggt och uppfräschat Willys
Nästa artikelEkologiska hudprodukter ger fräschare hy