Torbjörn Bäckström Jonsson och Anna Wickström utanför kontoret i Karlshamn.

Sedan Anna Wickström startade sin mäklarfirma och förverkligade drömmen om att bli sin egen chef med egen mäklarbyrå, har ännu en person fått sin dröm uppfylld.

Efter att ha varit anställd som mäklare i tio år tog Anna steget fullt ut och öppnade ett eget mäklarkontor.

– Jag har alltid varit driven och full med idéer. När sedan HusmanHagbergs rekryterare kontaktade mig i rätt ögonblick var beslutet enkelt att steget att starta eget. Nu har jag förverkligat min dröm om att bli min egen chef med egen mäklarbyrå och här kan jag sätta mina idéer i bruk och driva företaget efter min höga ambition, berättar Anna. En stor drivkraft hos mig är och har alltid varit att förutom träffa nya människor och knyta nya kontakter, att hjälpa folk. Jag har en bakgrund från vårdbranschen och har mycket med mig därifrån att hjälpa individuellt. Alla människor är ju olika med olika behov så det är viktigt att anpassa sig, säger Anna.

– I det här yrket är ingen dag lik den andra vilket passar mig perfekt. Jag gillar att vara flexibel, det är visningar, försäljningsmöten, värdera bostäder, administrativt arbete m.m så jag trivs verkligen ypperligt i min nuvarande situation. Det enda problemet jag har är att jag tycker dagarna ibland går lite väl fort, säger Anna lite skämtsamt.

– Lokalen som HusmanHagberg huserar i ligger mitt i centrala Karlshamn. Det var tidigare butiken Walk on som låg här, men det var i en större lokal, berättar Anna. Fastighetsägarna har varit fantastiska och anpassat lokalen helt efter mina önskemål, och allt är totalrenoverat.

– En av anledningarna att det gått så bra snabbt är att jag fått mycket hjälp, stöd och råd från HusmanHagberg, inte bara centralt utan även från kollegor i närliggande område så det känns verkligen tryggt att vara franchisetagare i HusmanHagberg. Förutom Karlshamn tillhör även Sölvesborg och Olofström mitt område, berättar Anna.

Redan ett par månader efter öppnandet av kontoret i Karlshamn startade tankarna på någon anställd som skulle kunna avlasta och hjälpa till i att utveckla företaget.
När vi träffade Anna på kontoret så visade det sig att hon anställt en mäklare så vi blev lite nyfikna på vem detta var.

Det är en lugn och saklig person som heter Torbjörn Bäckström Jonson, ganska känd i Karlshamn och har tidigare varit involverad i uppbyggnaden av Mörrums tandläkarmottagning. Torbjörn är i grunden en utbildad ekonom som skött ekonomin och varit inhoppande receptionist på fruns Tandläkarmottagning.

Även han har haft en dröm som nu blivit uppfylld med sin utbildning till att bli mäklare. Sin praktik gjorde han hos Anna och då hon gillade hans vilja och tanken med en plan för att nå sitt mål att bli mäklare har han nu en anställning hos HusmanHagberg.

Styrkan med att ha en gedigen bakgrund som ekonom kan man nämna förståelsen och möjligheten att se klienter och kunders behov. Men självklart även kunna ge goda råd vid försäljning och efterspel av en sådan, berättar Torbjörn.

Anna fortsätter med att berätta om hur varje affär är så unik och de är mycket personliga från klient till klient, därför är det viktigt att ha mäklare som kan läsa klientens tankar.

Torbjörn som har en ganska färsk utbildning har en livserfarenhet som väger upp och han har varit van att planera och genomföra affärer samt haft mycket kontakter med kunder och olika nätverk genom åren.

INFO-Bladet önskar Torbjörn och Anna Lycka till framöver.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelSölvesborgs Glasmästeri på väg att växla ägare
Nästa artikelSommarteater – Listerlandskåkar