Sven-Arne, Björn och Joakim.

Allt startade med en platsannons för en lärlingsplats dagen efter folkskolan slutade och följande måndag startade hans resa inom glas. I 59 år har Sven-Arne Thell arbetat med glas.

Sven-Arne Thell ägare av Sölvesborgs Glasmästeri planerar nu för att lämna över sitt familjeföretag. Det gamla glasmästeriet startades redan 1902 av en AV Hellberg. Då på Östra Storgatan med snickerifabrik och begravningsbyrå.
1950 övertogs det av Ivan Holmström som sedermera lämnade över det till Sven-Arne Thell 1975.

Sölvesborgs Glasmästeri flyttade 1978 till egen fastighet i Slottsallén där finns de även i dag.

Sven-Arne, hustrun Marianne, sonen Björn och barnbarnet Jonathan är de som driver arbetar på företaget.

Från den första september kommer Joakim Bertilsson att börja som platschef och planen är att han ska ta över företaget på sikt.

– Det är ett bra sätt att få känna på företaget och kunna ha Sven-Arnes nätverk samt hans kunskap med ett tag framöver, säger Joakim.

Joakim har en bakgrund som proffs inom golf och sen utvecklat sin karriär mer mot och inom glasbranschen. Mestadels planglas men nu har han en möjlighet att utöka sin kunskap inom bil och övriga fordonsglas. Han kommer närmast från en jätte inom glasbranschen där han tar med sig de positiva sakerna som kan användas i Sölvesborgs Glasmästeri.

All personal kommer att stanna kvar så det kommer mest att hända lite inom de olika områden som man arbetar i dag. Kanske kommer det att arbetas på ett lite annorlunda sätt men allt ska vara bättre för kunderna och samma service som tidigare.

Joakim berättar att allt går att utöka med rätt nätverkande och det finns i dag en hel del kontakter som kommer att handla sina fönster genom oss i fortsättningen.

– Det gäller att styra in företaget mot rätt produkter och att samarbeta både inom och utom företaget. Presentera vår redan i dag fantastiska service för företag och privatpersoner. Jag ser fram emot detta så jag knappast kan bärga mig, fortsätter Joakim.

Hur känns detta då att nu är denna resan med företaget snart slut för dig Sven-Arne?

– Jag har gått på några överår, då grabben inte ville ta över så har vi sökt en lösning och nu känns det som vi är en bra bit på väg. Kan Joakim styra detta ett år och få fart på de delar han önskar så kommer jag att lämna till honom.

Vad tar du med dig från denna tiden?

– Många fina minnen från stora projekt som Nymölla Bruk, alla nya villor som vi glasat genom åren, och många stora jobb som vi gjort men även massor av små arbete hos privata och företag.

– Man har haft en fantastiskt rolig tid men det ska bli härligt att få se någon axla ansvaret och jag ska försöka hjälpa till så mycket jag kan.

Vi önskar Joakim och Sven-Arne med personal lycka till.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelEnorm uppslutning på öppning av utställning
Nästa artikelDrömmar uppfylls hos HusmanHagberg i Karlshamn