Ingvar Svensson

Sölvesborg/Mörrum
Fyra klass-vinnare av fyra möjliga för Sölvesborgs Gk på Blekinge seniortour. Kvartetten som presterade vinnande golf var Roger Arvidsson, Olle Ohlsson, Tommy Berger och Ingvar Svensson.

Tommy Berger

Blekinge Seniortour herrar 55+ – med samma koncept år efter år håller tävlingen hög klass och förlorar aldrig sin betydelse. Antalet klasser och deltagare har varierat något genom åren men alltid varit intressant för deltagarna.
Totalt kom 141 spelare till start i tävlingen som spelades 31 augusti på Karlshamns Gk:s gamla bana. Gamla banan anlagd i mitten på 60-talet bjöd på fina förutsättningar med en kondition av bästa märke. Med över 50 år sen grundandet tillhör Karlshamns Gk de anrika golfklubbarna i vårt land. Värt att komma ihåg att i mitten av 60-talet fanns bara ett hundratal* golfklubbar i Sverige. Med denna historiska bakgrund som inspiration kom tävlingen igång med förväntansfulla deltagare.

Roger Arvidsson

Roger Arvidsson var i en egen division bland deltagarna i A-klassen. Roger var effektiv med sin Ping-driver, träff på samtliga fairways. Birdie redan på öppningshålet efter en 5 metersputt direkt i hål och avslutade utrundan med tre raka par. Fortsatt gediget spel på inrundan med par i parti och minut, toppat med birdie på långa hål 14. Med två helt jämna ut- och inrundor på 32 slag netto blev det en oväntad seger, enligt Roger själv, med förträffliga 64 slag netto.
I B-klassen kunde Olle Ohlsson till synes ohotad ta hem segern. Den nykorade vinnaren säger att Cleveland-puttern var hans starkaste vapen. Olle har tidigare deltagit i tävlingen med en 5:e plats som bäst. Startade nu första nio i galant stil, radade upp par på hål 5, 6, 7 och 8. Efter ytterligare fyrtal i par på inrundan, kom tankar om segerchans där Olle satsade på säkerhet i slutspurten och segrade med 68 slag netto.

Olle Ohlsson

I C-klassen var det Tommy Berger som hittade rytmen bäst på det fina underlaget. Formen har varit stabil en längre tid och åter satt spelet från tee perfekt, något som sen följdes upp med en het spoon på fairway. Het var också puttern med bl.a. sänkning av en lång putt för par på hål nio. En stark utrunda två under par blev till slut 70 slag netto och seger med ett slag över klubbkamraten Göte Nilsson. – Detta var min roligaste seger någonsin, säger Tommy.
Tävlingsflitige Ingvar Svensson, 12 tävlingar i år, och tidigare vinnare på Blekinge senortour tog sin första seger för året i D-klassen med 70 slag netto. Ingvar visade upp ett närspel av högsta klass och följde sin spelplan med fokus på ett slag i taget.
Segerchansen började anas efter utrundan, men duon Lars Gardell, Leråkra Gk, och Dennis Ekstrand, Sölvesborgs Gk, utmanade och slutade också med 70 slag netto. Hcp-fördel för Ingvar Svensson och ännu en triumf på Blekinge seniortour.
* I Sverige finns idag 463 golfbanor.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelDigital utställning med konst och lerfigurer
Nästa artikelPremiär för Blekinge Bike Camp