Fullsatt lokal med nyfiken publik.

Svängsta
I dagens samhälle är det viktigt att man hänger med i utvecklingen med den digitala informationen som hela tiden förnyas. En IT-mässa för våra äldre hölls på Medborgarhuset i Svängsta i PROs regi.

Den 21 november höll PRO Svängsta en IT-mässa för seniorer på Svängstas Medborgarhus. Många hade anslutit sig för att få information om it tekniken, men även av nyfikenhet, det var ett tillfälle att informera och väcka intresse även för den oinvigde, att se nyttan av att vara uppdaterad. Vid vårt besök var lokalen fullsatt.

Besökarna fick en presentation av aktörerna och dagens program, efter det en rundvandring i lokalen. Flera utställare var på plats, bland annat Sparbanken i Karlshamn som informerade om deras tjänster som exempelvis Swish, Internetbanken och Bank-ID.

I pausen blev det IT-Burgare, kaffe och kaka för besökarna.

Ola Malmqvist, representant från Apoteket Kronan visade hur det går till med beställningar digitalt samt tjänsten Mina recept och Pat-Fass, som är ett stort facit över olika läkemedel.
Han visade även andra appar som förstoringsglas-app och Iphones Hälsa-App där man kan skriva in sin medicinska ID i sin mobiltelefon. Detta exempelvis om man skulle hittas medvetslös av någon, så finns info om personen i den appen.

Även Landstinget e-hälsa visade sina vårdguider, journaler via nätet. Senare under dagen kunde besökarna ta del av bibliotekets och Karlshamns energis digitala tjänster och information om fiber.

Dagen avslutades med att ABF berättade om deras kursverksamhet och att besökarna fick ställa frågor.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelDen nya kyrkomuren snart på plats
Nästa artikelHelsa Vårdcentral