Johan, Gugge och Ola.

Karlshamn
2002 bestämde de två kollegorna Johan Martinsson och Ola Engborg att starta eget företag. Då med kontor och lager i bostaden anade man föga att man idag skulle vara 17 anställda och även driva en butik.

Jag träffar Johan och Ola på deras nuvarande utgångspunkt i lokalerna på Tubba Torg. Sedan hösten 2016 driver de här även en butik.

– Vi har varit sugna på butik rätt länge, säger Ola. Så när tillfället med dessa lokalerna dök upp och vi kände oss trygga i vårt upplägg så gjorde vi slag i saken. Här finns plats för en ännu större butik, men vi skyndar långsamt berättar Johan. Dock är vi ju inga butikspersoner direkt, säger Ola, så det var oerhört viktigt för oss att hitta rätt personal och det kan man lugnt säga att vi gjorde säger Johan.

– Gugge, som våra kunder möter i butiken är verkligen rätt man på rätt plats. Alltid glad och serviceinriktad och väldigt kunnig. Har vi inte produkterna hemma som kunden önskar så beställer Gugge hem dem omgående, ofta för leverans dagen efter. Våra kunder berättar ofta hur nöjda de är med både utbudet och servicen de får i butiken flikar Gugge in. Vi är även ett IVT-Center och sätter stor vikt vid att leverera kvalitetsvaror. Inte bara i butiken betonar Ola. Vi är ett företag som har svets och lödlicenser.

Carlshamns Rörteams nya butik.

Carlshamn Rörteam är Certifierade i Säkert vatten. Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. I systemet ingår auktorisation av VVS-företag och utbildning av VVS-montörer, arbetsledare med flera. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för brukaren berättar Johan.

– Vår grundinställning är att vara flexibla, fortsätter Ola, vi åtar oss små som stora projekt och även totalentreprenad. Är lite annat än vad som stod på schemat för 15 år sedan. Ja verkligen säger Johan. Vi märkte ganska snabbt efter starten att efterfrågan var hög. Vi anställde f.d kollegor vart eftersom. Idag anställer vi mer än gärna yngre nyutexaminerade medarbetare, vi tycker det är vårt ansvar att lotsa in det unga gardet säger Johan. Så vi är väldigt nöjda med vår mix av åldrar i personalledet.

Eftersom vi arbetar i stort sett hela Blekinge är det för vår del tryggt att veta för både oss och kunderna att vi levererar arbete med kvalitet av rätt utbildad personal avslutar Ola

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelTherese fångar det vackra i sitt arbete
Nästa artikelFolklustspelet Ellen & Alfred visade att kärleken håller länge…