Bodil Ek och Alice Åkerblom
Karlshamn
BM Design Center baseras på kvalitetsmöbler, konst och inredning som är långsiktiga, är tidlösa och har riktig design. Möblerna har ett stort andrahandsvärde och är möbler som man kan leva med länge, och kommer från kända europeiska designvarumärken.
Det är en butik som försöker hitta en egen väg mitt i centrum av Blekinge. Som kund kan man ta med en planritning och få hjälp med design, och om kunden vill följer de med hem. Allt för att kunden ska känna sig trygg och få den tid som den behöver. Man kan anlita BM Design som inredare och då får man som kund hjälp med att skapa ett harmoniskt och funktionellt hem genom färg- och ljussättning, möbler och textilier.
Bodil Ek har arbetat på BM Design center i 6 månader och har nu fått fast anställning i butiken. Ni kanske känner igen henne från Dala-gardiner sedan tidigare. Bodil säger att hon trivs väldigt bra på BM Design Center eftersom det är en väldigt trevlig kundkrets, och det är ett omväxlande arbete. 
I denna fantastiska miljö, får hon möjlighet att vara kreativ och får fria händer.
Inredningsintresset har Alice Åkerblom vuxit upp med, eftersom det fanns mycket kreativitet, konstnärlighet och hantverkstraditioner på gården där hon växte upp i Sölvesborg.
Efter att ha arbetat i textilbranschen fortsatte hon att studera, för att sedan överta Bo- och Belysningsmagasinet i Karlshamn 1990, som för övrigt fyller 140 år i år. Efter ett tag flyttade de till Malmö och Alice började arbeta med danska möbeljätten Eilersens produktion och Jens Juul Eilersen som lärde henne om möbeltillverkning.
Det är 3,5 år sedan BM Design Center kom till den kulturella anläggningen Marieberg i Svängsta, och där brukar de även ha revyer och konserter men i nuläget är inget planerat under pandemin. Dock startar dem upp igen så fort möjlighet finns. Alice får sin inspiration ifrån möten med andra kreativa människor som man känner kemin med. Hon har även varit på många mässor i Europa där hon fått inspiration inom textilbranschen.

Stliga trädgårdsmöbler från Fermob

När jag ställer frågan ”Vad betyder BM Design Center för dig?” svarar Alice Åkerblom ”Allt!”.
Alice har hållit på med inredning hela sitt vuxna liv och säger att om man inte tycker att det är roligt ska man inte heller hålla på med det. ”Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka i Blekinge efter 24 år” säger Alice Åkerblom.

Text & Foto: Veronica  Palmgren
Föregående artikelSparbankshjälpen – Stöd till företag och föreningar med hjärtat i bygden
Nästa artikelMjällbyhus går mot en ny framtid.