Från vänster: Stefan Ohlson, Linda Wrenne och Lars Persson
Sölvesborg-Mjällby Sparbank har ett stort samhällsansvar och vi kommer hjälpa små- och medelstora företag samt föreningar som har det tufft i följderna av Coronaviruset.
Vi kommer erbjuda företagare kostnadsfri rådgivning inom affärsutveckling och ekonomi där banken bekostar rådgivningen. Vi kommer också öppna upp för ansökan om ekonomiskt stöd till föreningar som drabbats av förlorade intäkter till följd av Coronaviruset eller de föreningar som vill göra en stödinsats kopplat till Coronaviruset. 
Varje år ger Sölvesborg-Mjällby Sparbank tillbaka till bygden i form av sponsring och samhällsnytta på hemmaplan. Under rådande omständigheter med Coronaviruset Covid-19 och dess konsekvenser det får och kan få för bygden kommer Sölvesborg-Mjällby Sparbank göra en insats. 
– Vi har tidigare möjliggjort amorteringsfrihet för både privatpersoner och företagare och nu vidareutvecklar vi stödinsatserna kopplade till Covid-19, säger Stefan Ohlson, VD på Sölvesborg-Mjällby Sparbank.
Sparbanken erbjuder hjälp till små- och medelstora företag i form av kostnadsfri rådgivning inom affärsutveckling och ekonomi och banken tar hjälp av Lars Persson som har gedigen erfarenhet inom området.
– Vi vill erbjuda våra företagskunder ett komplement till bankens ekonomiska rådgivning men inriktning på affärsutveckling där företagarna kan få råd och stöttning i att finna nya infallsvinklar i sitt affärsdriv. Det går bra att fylla i intresseanmälan för rådgivning med Lars Persson via bankens hemsida smsparbank.se, säger Linda Wrenne, Företagschef på Sölvesborg-Mjällby Sparbank.
Sölvesborg-Mjällby Sparbank kommer också öppna upp ansökan för föreningar som har förlorade intäkter till följd av Covid-19 och för föreningar som vill göra en samhällsinsats kopplat till Coronaviruset.
– Vi vill säkra våra föreningars fortlevnad och utveckling samtidigt som vi vill bidra till att insatser som gör skillnad i vår bygd med anknytning till Covid-19 kan förverkligas. Sölvesborg har otroligt många eldsjälar och vi tror att det finns idéer och tankar som kan göra skillnad i vår bygd på olika sätt säger Stefan Ohlson, VD på Sölvesborg-Mjällby Sparbank.
Ansökan görs via bankens hemsida smsparbank.se där det också finns övergripande riktlinjer för ansökan och vilka krav som banken ställer på de sökande. Ansökan behandlas fortlöpande och ligger öppen så länge Sparbanken anser att behov av hjälp kopplade till Covid-19 finns.
För mer information kontakta gärna:
Stefan Ohlson, VD, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, 0456-424 04.
Linda Wrenne, Företagschef, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, 0456 424 41.
Kort om Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på över 9,8 miljarder kronor, ca 30 anställda och två kontor i Blekinge. Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom.
Vi har i 181 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 181 år till.
Föregående artikelMånadens Bukett maj 2020
Nästa artikelBM Design Center har anställt ny personal