Viktoria Åberg, Tony och Liliana Westerback framför vackra Mjällbyhus
Sölvesborg
Många förbipasserande på Hälleviksvägen har säkert noterat den vackra gula fastigheten som nu bytt ägare. Många planer finns och den fantastiska fastigheten kommer sjuda av liv.
Som tidigare kommer verksamheten att vara att hyra ut bra boende med lite olika inriktningar men bed & breakfast är standard. De som axlar detta ansvar är familjen Westerback de entreprenörinriktade Liliana och hennes man Tony med barn. Dottern Viktoria Åberg som sköter mycket av de ekonomiska frågorna som redovisning och löner i Bolaget LST AB, kommer att vara den som styr verksamheten på Mjällbyhus tillsammans med Liliana.
Förutom B&B med 19 rum har man 10 stugor för de som vill bo under eget tak och även en mindre lägenhet som hyrs ut.
Här kan man antingen boka enskilda rum eller hela anläggningen för större tillställningar med övernattning för gäster som vid tex Bröllop, högtidsdagar eller kanske något företagsevenemang.
– Speciellt skulle jag kunna tänka mig att för de människor som kommer hem till Sölvesborg / Listerlandet kan tänka sig att ha eget boende medan de besöker släkt och vänner här, berättar Liliana.
– Vi vill skapa en plats dit man kan söka sig för att vila upp kropp och själ samt få lite distans till livet när man behöver det för sitt eget lugn och ro. Vår familj är aktiva i Folkkyrkan i Sölvesborg och där möter vi många människor som är utmattade, ensamma eller med olika livsproblem och de kan vi hjälpa. Hos oss kan dessa människor kunna finna kärlek, omtanke, en kopp kaffe och som sagt lugn och ro.
Tony som är ansvarig för trädgård och utearbete har haft fullt upp med att röja ytorna och snygga till inför säsongen. Man har så klart redan påbörjat arbete med att fräscha upp entré och gemensamhetsytor inne i huset.
Viktoria och Liliana har dock många uppslag på vad som ska hända med lokaliteterna och det handlar främst om att få till de så att verksamheten kan öppna upp och ta emot gäster omgående.
Det finns redan en hel del inplanerat men självklart finns det plats för mycket mer. Liliana berättar att man har som mål att bygga om den glasaltan som finns på baksidan och på så vis få mer plats för större sällskap men också en vacker och lugn baksida på Mjällbyhus.
Trots att det är ett speciellt år så har man förfrågningar om boende och det kan betyda att många väljer att resa inom Sverige, vilket gynnar verksamheter som Mjällbyhus.
Så ska du ha vänner eller släktingar på besök i sommar och platsen tryter i det egna boendet kan du ge som förslag att man bor på detta personliga och charmiga ställe.
Lycka till önskar vi på INFO-Bladet
Text: & Foto: Patrik Lundin
Föregående artikelBM Design Center har anställt ny personal
Nästa artikelBK Revansch 20-årsjubilerar 2020