Ljusregatten fanns även i år.

Karlshamn
Kulturnatten är ett återkommande arrangemang i Karlshamn och sker alltid första lördagen i oktober. I år var schemat fullspäckat med höjdpunkter för alla som var intresserade av att ta del av stadens kulturutbud. INFO-Bladet besökte några utav dessa.

Trots en del regn uteblev inte besökandet av årets kulturnatt. Bland annat kunde man åka gratis med Kolletåget från Östra piren och runt stan och se musikmarsch med Karlshamns Musikkår. På torget var det barn och familjeaktiviteter.

I lokstallarna kunde man gå och titta på fotoutställning med Karlshamns Fotoklubb, och eftersom dom firar 75 år så uppvaktade Kulturnämnden detta. De visade även lokala filmer och hade bildtävling för besökarna. Filmklubbens tema var ”Känner du igen din släkt”.

På Karlshamns Museum fanns mängder av saker att se. Förutom industriutställningarna, tobaksladan och punschmuseet fanns det även en dramatiserad visning av punschfabriken, visning av gamla motorer och vagnar på museigården samt en sista chans att se utställningen ”Kvinnor från Karlshamn”, där INFO-Bladet tidigare i år gjorde ett besök.

På Skottsbergska gården kunde man få se glimtar från svunna tider, som var uppförd för ca 250 år sedan. Efter branden 1763 står fortfarande den välbevarade Skottsberska gården kvar och lär vara Sveriges förnämsta köpmannagård.

Teatersmedjan visade upp sin historiska sommarteatertrilogi om Karlshamn, Äventyrets Ö, Hemligheternas Tid och Ödets Makt. Under tiden kunde man även få testa på brädspel tillsammans med Samspel i Lokstallarna, tärningspel, kortspel och mycket mer.

På Bio Metropol höll Karlshamns filmstudio, som detta året firar 50 år, filmvisning för barn. Dom visade knattefilmen Hellsingland. Inne i Citygallerian underhöll Festival Spezial med poesi, musik och utställningar och lite senare bjöd Jazzföreningen Munthe på svängig jazz och blues inne på Esthers Café.

Under de senare timmarna underhöll D-Kings och svängiga Sidizens.

En fullspäckad dag kort och gott i kulturens tecken.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Paul Karlsson

Föregående artikelAffischskatt i disponentvillan – Nu ställs dom ut på Piren i Karlshamn
Nästa artikelOktobernatta i Asarum