Tommy Olsson säljare på Ahlberg bil demonstrerar bilen för tomten.

Karlshamn
På självaste julafton kommer tomten till en del gruppboende i Karlshamns kommun för att förgylla dagen för dem som inte har möjlighet att ta sig iväg eller är ensamma.

Det är Andreas Pettersson som agerar tomte helt ideellt.

– Jag tycker det är jätteviktigt att gruppboende också får fira jul, säger Andreas. Dem blir så himla glada så det är enbart ett nöje för mig att vara tomte och lysa upp tillvaron. När personalen frågade om jag ville ställa upp att vara tomte blev jag jätteglad. De gruppboende som dags datum som är bokade är Odlingsvägen, Bokvägen och Sämjevägen.

– Mitt enda problem var transporten mellan dem olika boende eftersom jag saknar fordon, fortsätter Andreas. Jag fick en idé om att jag kanske kunde bli sponsrad med en bil, så jag tog kontakt med Ahlberg Bil och ställde frågan.

Per Eriksson säljledare på Ahlberg Bil berättar att det aldrig var en tvekan om att hjälpa Andreas, tvärtom är vi stolta att han valde oss. Fantastiskt att han helt ideellt gör så mycket för våra äldre i kommunen. Det är inte bara jag, utan hela personalen engagerade sig i projektet, och vi har valt ut tomteröd Renault till honom som han förfogar över i julhelgen. Jag uppmanar fler företag att sponsra Andreas så att tomtebesöken blir än mer värdefulla avslutar Per.

Tommy Olsson, säljare, ger Andreas en demonstration av bilen som han alltså helt gratis får låna av Ahlberg Bil.

Text & Bild. Magnus Kajrup

Föregående artikelAllt för djur och trädgård hos Stallbyggen
Nästa artikelGolf på Taste Sportsbar – med entusiastiska deltagare