Deltagarna i tredje upplagan av 4-kampsgolfen.

Sölvesborg
Den tredje golfgalan för oldboys, sen starten 2015, spelades i november på Taste Sportsbar i Sölvesborg. Det blev en gemytlig tillställning! Lokalen var preparerad med ”golfbanor” av olika slag. Upptaktsträff med pizzabuffé, öl och kaffe; avslutningsvis prisutdelning, applåder och visslingar.

Med lottens hjälp delades deltagarna in i fyra lag för puttning med curlingregler, på ”curlingbanan”. Det såg ut att bli en helt öppen affär där alla lag kunde vinna. Laget med sammansättningen Roger Arvidsson, Sven-Bertil Andersson, Hugo Bergström och Tommy Berger gjorde en mycket bra laginsats som räckte till seger.

– Vi spurtade bra och precis som i verklig curling slog vi ur motståndarens skotte* med sista bollen, berättar lagets utnämnde kapten Roger Arvidsson. Laget belönades med sillburkar i olika smaker.

Vinnande lag i ”curlingen”, fr.v. Tommy Berger, Roger Arvidsson,
Sven-Bertil Andersson och Hugo Bergström.

Dagens ”paus” saknade inte aktiviteter, förtäring och putt-tävling med ”knasbollen”, en boll som tar sina egna väger efter tillslag. Gunnar Nilsson inledde med försiktigt puttande och blev trots detta överraskad av bollens beteende liksom fler efter honom. In på ”arenan” kliver Niilo Penttila med sin Titleist Dead Centerputter från tidigt nittiotal och hör och häpna! Bollen snirklade sig fram till 6 cm från målpunkten. Seger och 16 golfbollar i pris till Niilo Penttila.

Den efterföljande 4-kampen, med deltagarna indelade i 4 grupper, vid fyra stationer, blev en spännande tillställning. De grenar det tävlades i var precisa puttar, chipping, puttning på jippobetonad matta och curlingputtning. Niilo Penttila, med två tidigare starter i tävlingen, besegrade de övriga med klar marginal i grenen chipping.

Curlingputten blev kvällens svåraste gren där rutinerade Hugo Bergström till slut bärgade segern. Hugo Bergströms putter var het för kvällen och han vann sin andra grenseger med en väl samlad träffbild på den jippopreparerade banan. Spännande blev det i precisa puttar mellan Owe Malmberg och Tommy Berger, där Owe Malmberg vann med minsta möjliga marginal. På kvällens prispall för sammanlagda resultat stod segraren Hugo Bergström, tvåan Lars Olsson och trean Niilo Penttila, som vann mynt i olika valörer. Lag-priset vanns av Lars Olsson, Paul Ohlsson, Hugo Bergström och Ingvar Jagestad. Belöningen här blev kaffepaket.

* Skotten är den sten i boet somligger närmast mittpunkten.

Text: Ingvar Jagestad
Foto: Privat

Föregående artikelAhlberg bil hjälper tomten
Nästa artikelSölvesborgsboxare med guld i nävarna