Annette Ramström i sin fotvårdssalong i Mörrum.

Man ska enligt vissa källor ta sig runt med ungefär 10000 steg varje dag för att må bra och anses som rörlig.

En bil som rullar några mil varje år får årlig service och rundsmörjning då kan det inte vara för mycket begärt att vi tar hand om våra viktiga fötter också. En som kan hjälpa dig med detta är Annette Ramström som tog över fotvårdssalongen på Karlshamnsvägen 14 i Mörrum.

Att starta företag var inte så främmande för Annette då försäljning av egenhändigt gjorda smycken mm varit en hobby som hon och väninnan Eva Åhlin gjort och sålt på marknader mm.

Tanken att hålla på med andras fötter föddes under ett arbetspass på hennes arbete som undersköterska.

Det finns mängder av produkter i salongen.

– När den inhyrda fotvårdaren varit på vårt boende och hjälpt dom boende så föddes en ide i mitt huvud, hur gör man för att kunna bli fotvårdare, berättar Annette.

Sen började jag att undersöka möjligheten att utbilda mig och då fann jag en utbildning på Fotakademin Syd i Kristianstad som precis hade startat, vi skulle bli deras första elever.
Här fick jag en härlig tid med bra utbildning på heltid under veckorna och sen arbetade jag nätter på boendet under lediga dagar och på helgerna.

En tuff tid men vill man utbilda sig så måste man satsa, fortsätter Annette.

Annette säger att det är viktigt att förstå att fötterna som bär hela kroppen behöver må bra och att sköta fötterna blir viktigare och viktigare ju äldre man blir. Om man är noga med sina fötter, tvättar dom, torkar ordentligt torrt mellan tårna och smörjer dom om dom är torra så håller sig fötterna fina längre. Men ibland kan det vara bra att göra en grundkoll av fötterna hos en utbildad fotterapeut som kan ge råd och tips om vad just din fot behöver. Dom kan också se om du har någon förändring på fötterna som behöver kollas upp.

Annette har även egenhändigt gjorda smycken i salongen.

Om du inte har några större problem med dina fötter så har jag även sköna behandlingar för dina fötter som är lite lyxigare tex: peeling, fotmask och fot och underbensmassage med en välgörande fotsalva som är anpassad efter din fots behov.

Eftersom det är medicinsk fotvård som erbjuds kan kunderna få åtgärdat det mesta av problemen man har med sina fötter så som fot och nagelsvamp, fotvårtor, liktorn och förhårdnader mm.

Nu finns det möjlighet att boka behandlingstider flera dagar i veckan och du kan boka in dig genom att ringa till Annette på 073-5820939

Annette hälsar alla nya och tidigare kunder välkomna till Himla Fötter i Mörrum.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelNyöppnad restaurang i Bromölla
Nästa artikelTill minne av John Andersson