Skådespelerskorna Rosie Perez, Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead, Margot Robbie och Ella Jay Basco. Foto: Claudette Barius, Warner Bros. Entertainment Inc.
När Gothams mest ökänt narcissistiska skurk, Roman Sionis (Ewan McGregor), ställer in siktet på en ung tjej vid namn Cass (Ella Jay Basco) så vänds hela stan upp och ner i jakten.
Harleys vägar strålar samman med Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary
(Jurnee Smollett-Bell) och Montoya (Rosie Perez), och den osannolika kvartetten har inget annat val än att samarbeta för att sänka Roman.
“Suicide Squad” som är den här filmens föregångare var lite av en besvikelse. Framförallt fick man för lite av Jared Letos Joker som bara dök upp i ett fåtal scener och filmen var allmänt långtråkig för att det lades för lång tid på att berätta om varje karaktärs bakgrund. Men en av de få saker som gjorde “Suicide Squad” lite sevärd var Margot Robbies gestaltning av karaktären Harley Quinn. Nu när hon har fått sin egen film så var mina förväntningar höga och det visade sig att de var befogade.
Eftersom Harley Quinn fick sin introduktion i “Suicide Squad” så behövdes ingen direkt presentation av karaktären och därmed kunde filmens händelseförlopp sätta igång snabbare. Margot Robbie gestaltar även denna gång karaktären mycket bra och man märker verkligen hur mycket hon älskar att spela Harley Quinn. Det är Robbie som är filmens stora stjärna och hon får verkligen skina i denna psykedeliska, färgsprakande och mycket underhållande film.
Hennes motspelerskor Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez och Mary Elizabeth Winstead funkar bra som hennes sidekicks i Birds of Prey gänget och Ewan McGregors gestaltande av skurken Roman Sionis gör han med bravur.
Filmens story består av en ganska tunn intrig som inte är så direkt kreativ eller fantasifull. Men det är inget man direkt hänger upp sig på eftersom den tunna intrigen är starkt kryddad med intressanta karaktärer och en hel del humor och svärta i en fungerande balans.
Filmen “Birds of Prey” påminner mycket om “Deadpool” filmerna i tonen men är mycket mer färgglad och mer fylld av kvinnliga karaktärer vilket är trevligt i en annars ganska
mansdominerad genre som superhjältefilmer.
Jag kan starkt rekommendera filmen “Birds of Prey And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn” om man vill se något annorlunda inom superhjältegenren och filmen är helt klart en av de bättre filmerna som DC Comics har levererat. Ett riktigt bra soundtrack är filmen fylld med också och en mycket charmig Margot Robbie i titelrollen.
En fyra av fem möjliga är mitt betyg till filmen “Birds of Prey And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn”.

Text: Paul Karlsson
Foto: Claudette Barius, Warner Bros. Entertainment Inc.
Föregående artikelMusikföreningen Blue Note – vårens jazzprogram klart
Nästa artikelTa på löparskorna för i april är det dags för Uddloppet igen