Fyra sevärda och medryckande torsdagar står på Musikföreningen Blue Notes vårprogram. Malin Ösths Band, Gospel Stompers, King Louie Stompers och Sölvesborg 0456 Big Band är vårsäsongens gäster.
Premiärkväll är torsdagen den 27 februari med Malin Ösths Band på scenen. Malin Ösths Band med basen i Åhustrakten har en bred repertoar med jazz, visor och schlager. Låtar som är inspirerade av Ella Fitzgerald, Alice Babs, Monica Zetterlund och Lisa Nilsson finns med på repertoaren. Bandet bjuder även på en del instrumentalmusik.
Torsdagen den 26 mars kommer sju-mannabandet Gospel Stompers, med 30 år i musikens tjänst, på besök. Ett turne-rande band med mycket spelningar i södra Sverige. Turnéer i USA med besök i Chicago och New Orleans står också på meritlistan. Bandet har sina musik-aliska rötter i tradjazzens glada och med-ryckande stil men spelar också gospels och ballader.
Torsdagen 23 april är det King Louie Stompers som ännu en gång kommer till Listerlandet. Bandet har tidigare spelat på Hällevik Tradjazzfestival. 2019 var de ett av banden som inledde festivalen och vann stor framgång. Musikstilen är jazz mestadels från 1920- och 30-talet.
Säsongsfinal blir det torsdagen den 25 juni med Sölvesborgs 0456 Big Band. Det bjuds upp till traditionell storbands-jazz. Med lite tur kanske klassiska låtar som ”My Way” och ”All man river” spelas. Om vädergudarna är på jazzens sida kommer denna spelning vara utomhus på altanen.
Sölvesborgs Golfkrog är adressen och jazzbuffén inleder kvällen kl. 19. Spelningen startar kl. 20. Entré 50:- för medlemmar och 100:- för icke medlemmar. Medlemsavgiften till föreningen är 200:-.
Text: Ingvar Jagestad
Bild: Pixabay
Föregående artikel”Skansa-Bengta” – min farmor
Nästa artikelFärgsprakande action och humor bjuds det på i ”Birds of prey”