If Udd är en friidrottsförening som bildades 1933 och är i nuläget ett 100-tal aktiva medlemmar.
Mellan 1983–2014 hade If Udd ett lopp som kallades Marsloppet. I två år hade de uppehåll men kom tillbaka 2017 med Uddloppet. Eftersom Uddloppet går i stapeln i april fick loppet även byta namn. Nuvarande Uddloppet kör alltså igång för fjärde året i rad den 5/4. Det blir en riktigt folkfest med 4 olika lopp.
Halvmaraton och 10 km är sanktionerade lopp från Svenska Friidrottsförbundet och dessa banor är kontrollmätta. Sedan finns även ett 4 km lopp och ett barnlopp. Det kommer att finnas både tävlingsklass och motionsklass.  Alla deltagare får medalj och det kommer även finnas priser från de stöttande sponsorerna. Det kommer att finnas ansiktsmålning, samt delas ut en t-shirt till alla deltagande barn så att de kan måla den inför loppet. Förra året sprang 250 personer men i år hoppas Håkan Malmros för ännu fler samt fint väder.
Uddloppet har ändrat start och mål som nu kommer att vara på Vägga idrottsplats, och man får möjlighet att springa förbi både skog och hav mot Vettekulla och sedan tillbaka igen. Så det blir ett vackert lopp med fin utsikt berättar Håkan Malmros. Alla som anmäler sig innan 5/3 får en funktions t-shirt och är man även en av dem 200 första som anmäler sig får man möjlighet att gå på IF Udds föreläsning ”Maratonstoryn” med löparprofilen Anders Szalkai 28/4 där han ger tips och berättar sin löparhistoria. För mer information besök If Udds Facebook evenemang eller deras hemsida.
Text: Veronica Palmgren
Foto: IF UDDs Facebooksida
Föregående artikelFärgsprakande action och humor bjuds det på i ”Birds of prey”
Nästa artikelEn begravningsbyrå som satsat på att synas digitalt