Jeremy Renner, Don Cheadle, Robert Downey Jr., Chris Evans, Karen Gillan, Bradley Cooper, Paul Rudd och Scarlett Johansson som spelar några av karaktärerna i Avengers gänget. Foto: Marvel Studios & null
Efter de katastrofala händelserna, som startades av Thanos, och vilka raderade halva universum och splittrade The Avengers tvingas de återstående medlemmarna i Avengers ta upp en sista kamp.
När Avengers franchisen avslutas så slås det verkligen på den stora trumman. Det laddas upp inför en supermäktig slutstrid. Filmen är tre timmar lång men de timmarna går snabbt eftersom det är spänning ifrån första minut till slutet av filmen. Det är många karaktärer att hålla reda på. Men det tas tid att berätta alla karaktärernas historier och de får alla tillräckligt med utrymme.
“Avengers: Endgame” är en av Marvels hittills mörkaste och mest känslomässigt laddade filmer, men mörkret balanseras upp väldigt effektivt med hel del humor. Den humorn står till mestadels karaktären Thor för. Det var mycket underhållande att se honom nersupen med en begynnande ölmage efter nederlaget i den strid som avslutade förra filmen. En fetlagd Thor var verkligen inget man hade trott att man skulle få uppleva.
Förövrigt oroade jag mig lite innan jag hade sett filmen över de tidsresor som jag antog att skulle avgöra många av karaktärernas öde. Att tidsresorna skulle göra handlingen svår att hänga med i. Men så var inte fallet. Den delen flöt på bra och inbjöd till en hel del kul humor och referenser till andra filmer på temat tidsresor.
Man fick verkligen det man förväntade sig och lite till i den här mäktiga finalen
av en franchise som har pågått i 11 år sedan den först började med filmen “Iron Man”. Det blir så att håren reser sig i den mäktiga slutstriden då alla hjältarna förenas.
Det finns verkligen inget negativt att säga om filmen “Avengers: Endgame”. Man bjuds på en mäktig, storslagen och värdig avslutning som knyter ihop de eventuella lösa trådar som har funnits. Filmen kan med andra ord starkt rekommenderas. En stark fyra på gränsen till en femma är mitt betyg till “Avengers: Endgame”.
Text: Paul Karlsson
Foto: Marvel Studios & null
Föregående artikelSkräddarsydda event
Nästa artikelGlädjen i att återanvända