Efter nästan 10 år på samma arbetsplats kände Bengt-Arne Hedberg för att göra något nytt, han hade ett par anställningar erbjudna men önskan att starta eget resulterade i något som saknades i byn, en moped och cykelverkstad.

– I början hade jag öppet tre dagar i veckan tre timmar om dagen, berättar Bengt-Arne. Men det visade snabbt att behovet var mycket större här i Vinslöv så nu har jag utökat mina öppettider till 9-18 måndag-torsdag.

Kärleken fick Bengt-Arne att lämna Örebro som han kommer ifrån. – Ja det är ett tag sedan nu men jag trivs fantastiskt bra här i byn och det fanns inga tveksamheter att skulle jag starta eget skulle det var i Vinslöv. Fast det var ju ett svårt och stort steg att ta, men jag har fått ofantligt mycket hjälp av min svärfar som är en mycket erfarenhet som egen företagare, så jag har mycket att tacka honom för.

Bengt-Arne i full gång med service av en cykel.

– Jag älskar att reparera och laga både mopeder och cyklar så det känns faktiskt inte som att gå till jobbet eftersom jag tycker det är kul, och roligare blir det ju när det uppskattas och många i byn anlitar mig, berättar Bengt-Arne. Det överlägset mest inlämnade jobb är punkteringar. Förr var det ju enklare att göra själv men nu finns det avancerade växlar och bromsar som gör av och påmontering betydligt svårare, säger Bengt-Arne. Men jag tar givetvis emot alla typ av lagningar, reparationer och servicar.

– Framåt i tiden hoppas jag kunna erbjuda även försäljning av cyklar, det är faktiskt en del cykeltillverkare som redan har hört av sig, så förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan man kan köpa cyklar här i Vinslöv igen. Cykelverkstaden som har fått namnet KABA är begynnelsebokstäver i min fars namn samt i mina. Så Karl-Axel och Bengt-Arne blev inspiration till Bengt-Arnes nya företag som ligger på en lugn innergård strax bakom Stugtema.

– Jag hälsar alla, nya som gamla kunder välkomna med sina cyklar och mopeder, avslutar Bengt-Arne.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelVarmaste sommaren i Sverige på 260 år?
Nästa artikelNyhet på årets traktordag på Stålagården