A-laget 2017.

Vinslöv
Idrottsföreningen uppe på åsen firade 60 år förra året och är en mycket pigg förening. Det är mycket aktiviter som skall klaras av på ett verksamhetsår. Dessa aktiviteter stärker både sammanhållningen och ekonomin.

ÅRETS SERIESPEL
Fotbollsmässigt spelar A-laget i div 6 mellersta med flera lag borta från Landskrona som ex. Häljarp, Marieholm, Billeberga och Svalöv. Men också ett par grannklubbar som Sösdala och Djurröd. Helst skulle klubben vilja spela i div. 6 serien i Hässleholm och fått möta lag som Mala, Hörja, Ballingslöv och Farstorp. Dels för att spela mot lag NIF historiskt kämpat mot dels lag som de känner till och dessutom betydligt kortare resor.

Men egentligen är Nävlinge IF mycket nära ett div. 5 spel! Laget har kvalat de två senaste åren för att ta steget upp. Tyvärr har laget förlorat i kvalmatcherna båda gångerna. Enligt klubben är det bättre när man vinner serien och slipper kvalmatcher. Vilket NIF gjorde 2014 då dem vann div. 7 genom att vinna samtliga seriematcher med målskillnaden 110-15. Det året utsågs NIF av Skåneboll till SKÅNES BÄSTA HERRLAG 2014!

I år ligger laget i delad ledning av serien efter 15 omgångar, dock en match mer spelad än seriefavoriten Svalöv. Ett Svalöv som i många år spelat i både div. 5 och till och med div. 4. I år har Nävlinge bara förlorat en match i serien borta och det var just mot Svalöv. Men NIF möter Svalöv i slutet av augusti på idrottsparken i Nävlinge, och på hemmaplan är Nävlinge IF mycket svårslagna! Laget är kända för att ”vi aldrig ger upp”. Även om NIF ligger under i matcherna ger de aldrig upp! Noterbart är att Nävlinge IF endast förlorat fyra matcher på 3,5 år på hemmaplan, det säger ju det mesta om att laget är starka när det är hemmafavör.

Under många år har det varit en mycket stark sammanhållning i klubben där man ung som gammal umgås tillsammans både på och utanför planen. Det ser man också på matcherna där lagets supportrar oftast är fler än hemmalagets åskådare. Man följer sitt lag oavsett om det 8 – 10 mil till en fredagsmatch!

Idag ser man många mindre föreningar som har svårt att få ihop både ett A- och B-lag. I Nävlinge IF försöker man undvika att för många A-lagspelare är med i B-laget också. I B-laget skall man i huvudsak spela för att fotboll är så himla kul!

Under denna säsong är det ca 25 st aktiva seniorer som tränar regelbundet.

EKONOMI
Det är tufft ekonomiskt för många småklubbar med att få ihop ekonomin. Nävlinge iF:s styrelse kämpar varje år för att hitta inkomstkällor. T ex städar spelare/supportrar varje vecka i Kristianstad, räfsar mossa på gräsmattor i Vinslöv varje vår, är med på traktorracet och arrangerar två danskvällar på idrottsparken mm. Alla jobbar hårt tillsammans för att få ihop det varje år.

Tyvärr har bidraget från kommunen minskat radikalt detta året eftersom man måste ha ett par flick- eller pojklag för att få fullt bidrag. Tyvärr saknas det underlaget i föreningen.

En annan viktig inkomstkälla är sponsorer där framförallt styrelsen lägger ner massor med tid för att diskutera/förhandla om ett litet sponsorbidrag varje år. Styrelsen lägger ner en beundransvärd stor arbetsinsats i föreningen.

ROLIGT
En viktig ingrediens i Nävling IF:s förening är att man skall ha roligt. Det skall man ha både på och utanför planen. Där har klubbens nuvarande fotbollstränare Christian Örn lyckats mycket bra. Christians erfarenhet från eget spelande i IFK Hässleholm i div. 1 har gett en bra grund hur man utför en träning och leder ett lag under match.

Det får aldrig bli för mycket fokus på den enskilde spelaren, det är alltid laget som går först.

Oavsett om laget nästa år spelar i div. 5 eller 6 kommer föreningen aldrig att släppa grundpelare där sammanhållningen och glädjen som är det viktigaste. Till sist hälsar Nävlinge IF alla, nya som gamla, åskådare hjärtligt välkomna upp till Idrottsparken i Nävlinge.

Text & Bild: Magnus Kajrup
Bild: Nävlinge IF

Föregående artikelButik med allt för djur
Nästa artikelSommaren i bilder