Nätverksgruppen i Vinslöv startades 1993 i syfte att förbättra folkhälsoarbetet i vår del av kommunen. Ledamöterna bor eller arbetar i Vinslöv och representerar bl a skola, vård, äldreomsorg, polis, föreningsliv, idrott samt kyrkorna. Gruppen sammanträder i regel andra måndagen i varje månad.

Mottot har sedan starten varit ”Samhälle i harmoni”. Det har varit utgångspunkten för att stärka samhörigheten i samhället.

Under årens lopp har Nätverksgruppen inbjudit till Temakväller i aktuella ämnen, Kvinnofrukostar, arrangerat luciafirande, anordnat temaveckor bl a omkring Etik och moral, Barnkultur samt en ”Njut av-livet-dag”. Vid flera tillfällen har Stormöten hållits om aktuella frågor i samhället. Så sent som i februari anordnades en heldag för elever, personal, föräldrar och övriga intresserade omkring vad som händer på nätet.

Den 1 februari 2001 öppnades dörrarna till Väntjänsten, som har sin lokal centralt belägen nere vid torget. Den har blivit en uppskattad mötesplats för många, men Väntjänstens medarbetare följer även med och är behjälpliga vid besök av olika karaktär eller kommer hem till någon som vill ha en pratstund.

Sedan 15 år tillbaka sammanställs den mycket uppskattade Lokalboken med telefon- och kontaktuppgifter till föreningar och företag i Vinslöv. Den delas ut till alla hushåll omkring maj-juni.

Från 2014 är Nätverksgruppen en kommitté inom Vinslövs Föreningsallians. Detta för att på ett ännu bättre sätt samverka och förbättra arbetet för vårt samhälle.

På Vinslövsdagen kommer 25-årsjubileet att uppmärksammas i Badhusparken. Det bjuds på sång-och musikmedverkan av den populära och uppskattade gruppen Gospel Stompers och vinslövssonen Victor Gustafsson kommer att visa några av sina fantastiska trollerikonster. Det kommer även att bjudas på födelsedagsfika. Se vidare affischen för Vinslövsdagens beträffande tider för dagen.

Nätverksgruppen är en 25 åring som vill mera och som även vill engagera, därför ser vi framåt och jobbar vidare för ett Samhälle i harmoni. Välkommen att fira med oss i Badhusparken!

Vem blir årets lucia i Vinslöv?

Så är det åter dags för att tänka på årets luciafirande i Vinslöv. Det är Nätverksgruppen som för 18:e året svarar för arrangemanget, som blivit mycket uppskattat. Det visar föregående år på, då det fanns inte mindre än 10 kandidater att rösta på.

Presentationen av kandidaterna sker vid julskyltningen på torget, första söndagen i advent, kröningen är i samband med en handbollsmatch i Furutorpshallen och luciakonserten äger rum på luciadagen den 13 dec i Vinslövs kyrka.

Nu är det snart tid att anmäla kandidater till Lucia 2018. Kandidaterna ska bo i Vinslöv, Vanneberga, Nävlinge, Gumlösa eller Sörby, vara född 2003 eller tidigare och vara intresserad av sång och musik.

Anmälningsblanketter kommer att finnas på Biblioteket och Väntjänsten. Men man kan även göra en egen anmälningslapp. Den ska innehålla namn, adress, födelsedatum och telefon. Det går också bra att anmäla sig själv. Det möter inget hinder.

Anmälan kan lämnas in eller skickas till Biblioteket i Vinslöv senast måndagen den 8 oktober. På kuvertet anges Nätverksgruppen / Vinslövs lucia.

Text: Britt-Marie Kaldeus Gustavsson
Bild: Nätverksgruppen & Magnus Kajrup

Föregående artikelRosenfesten blev åter ett omtyckt evenemang
Nästa artikelArizona utökar verksamheten