Luciafirande 2019 - Foto: Fredrik Wellander

Vinslövs Lucia
För tjugoett år sedan startades luciafirandet upp igen efter många års uppehåll och nu är årets förberedelser i full gång.
Det är Nätverksgruppen som tillsammans med föreningar och organisationer i Vinslöv ansvarar för detta uppskattade arrangemang.
Affischer med de åtta kandidaterna är uppsatta på olika platser i samhället och röstningen är i full gång. Man kan rösta fram till och med måndagen den 29 november. Röstningsmöjligheter ges i flera butiker i Vinslöv. Det är en röst per kandidat som gäller, men inget hindrar att man röstar på flera kandidater.

Luciafirande 2019 – Foto: Eva Wellander

På julskyltningen, Första advent, 28 november, kommer kandidaterna att presenteras på torget vid ca 16.15 av Kenneth Johansson, som även detta år är konferencier. Det brukar vara ett uppskattat inslag efter dansen kring granen och utdelningen av godispåsarna som Lions även i år ansvarar för. Kandidaterna kommer också att presenteras i Tallparken. Det blir direkt efter arrangemanget på torget.
Som sagt, det är en spännande tid för Vinslövs luciakandidater fram till den 29 november, då rösterna kommer att räknas. Kröningen sker lördagen den 4 december i Furutorpshallen i pausen av Handbollsmatchen som börjar 16.00. Även detta år kommer luciakronan tändas från Fredsljuset, som delades ut av Scouterna på skyltsöndagen.
Förhoppningen i år är, att flera av de tidigare 20 luciorna har möjlighet att komma med vid luciahögtiderna som i år blir två. De äger rum i Missionskyrkan på söndagen 12 dec kl 17.00 och i Vinslövs kyrka på luciadagen, den 13 dec, kl 18.30. Malin Fredriksson är musikalisk ledare för Vinslövs lucia.
I år är finns det biljetter att köpa på Lansi fr o m skyltsöndagen. Av säkerhetsskäl är platserna begränsade. Priset är 20 kr. Barn t o m 10 år går in gratis. Intäkterna går till den diakonala fonden i Vinslövs församling.

Text: Britt-Marie Kaldéus-G:son

Föregående artikelEtt välbesökt firande av ödlorna med bakelse och prisutdelning
Nästa artikelVinnare av månadens bukett