Sölvesborg
Duka midsommarbordet med senapssill eller dill- & citronsill från Valje Rökeri, eller bjud familjen på en varmrökt lax kryddad med citronpeppar till helgen.

Sören Köppe har drivit Valje Rökeri i snart tio år och har till sin hjälp tre stycken anställda. Storsäljare av deras produkter är varmrökt lax och brantevikssillen som är inlagd efter deras eget recept.
– För oss är det självklart att bara använda färska produkter av god kvalitet, säger Sören. Alla våra inläggningar är efter egna recept, och vi jobbar på det gamla sättet när det gäller rökning med alspån och saltning i saltlake.

Jul, påsk och midsommar är de största högtiderna för Valje Rökeri och förutom den goda brantevikssillen är det populärt bland kunderna att köpa den läckra äggsillen till påsk och den välsmakande sherrysillen till jul. Vid midsommar är det givetvis den klassiska matjessillen som gäller.
– Vid jul, påsk och midsommar brukar vi dessutom bjuda våra kunder på en steksillamacka, berättar Sören. Det gläder dem och många tycker att vår fisk är extra god.

Förutom att sälja till privatpersoner i sin butik så levererar Valje Rökeri fisk till flera butiker runtom i Skåne och Blekinge, och skickar partier med fisk till grossister så långt upp som Göteborg.
– Det viktigaste för oss är att leverera produkter av högsta kvalitet, oavsett om det är rökt lax, steksill, inlagd sill, ål, makrillfilé eller populära tillbehör som vår romsås, eller våra lax- och skaldjurspatéer, säger Sören.

Besök Valje Rökeri för att köpa den saftigaste fisken till middagsbordet!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelBakluckeloppis för Handbollen
Nästa artikelGummagården i Norje har utökat sitt sortiment