Sölvesborg
Det blir Ulf Hansen som tar över ost- och delikatessbutiken Farfars Pärla och han kommer driva butiken vidare under namnet Södergatans Ostbod & Delikatesser. Sölvesborg lider ingen nöd på goda ostar i första taget.

Ulf Hansen har många års erfarenhet av matbranschen. Han drev restaurangen på Hanö i många år och rötterna i fiskbranschen, där han både sålt och rökt fisk i många år. Ulfs plan för Södergatans Ostbod & Delikatesser är att behålla större delen av sortimentet och samtidigt som han sätter sin prägel på butiken med nya spännande planer.
– Den som står bakom disken väljer produkter i sin egen smak, säger Ulf. Jag har själv en förkärlek för danska ostar, med deras lockande smaker och minnesvärda dofter.

I Södergatans Ostbod finns delikatesser för alla smaker, från milda ostar till starka, från parmaskinka till salami och andra charkuteriprodukter, kex, marmelader, teer, olivoljor och marinader som passar lika utmärkt till kött som till sås.
– Alla kunder som vill får provsmaka ostar eller charkuterier innan de köper, det är obligatoriskt, tycker Ulf. Det är ett bra sätt att få upp ögonen för nya smaker!

Ett annat sätt är att köpa veckans ostpåse, som innehåller tre ostar i olika smaker. Innehållet varieras varje vecka och passar utmärkt till myset på fredagkvällen eller när man vill unna sig något extra gott. Ulf tipsar gärna om passande tillbehör som kex, marmelader och annat gott.
– I butiken kan man köpa gåvokorgar fulla med godsaker, berättar Ulf. De finns i tre olika storlekar. Antingen kan man be mig fylla korgen med godsaker som ostar, kex, med mera. Eller så kan man själv titta inom och välja ut vad gåvokorgen ska innehålla. Perfekt att ha med sig när man ska gå bort!

Inför påsk kommer Södergatans Ostbod & Delikatesser att ha extra erbjudanden, så titta in i butiken och passa på att önska Ulf lycka till!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSillen i vår kulturhistoria – en viktig näring för Listerlandet
Nästa artikelGör båten startklar med en ordentlig vårservice